Recepty z nových brambor: cuketovo-bramborové placky

Jana Brožková (Bydlet.cz), 21.06.2019

Sklizeň raných brambor v Česku právě začala. V obchodě je nejlépe poznáte podle tenké loupající se slupky. Obsahují méně sušiny. Nejlépe chutnají, když jsou uvařené ve slupce na tzv. loupačku. Z brambor se dají kouzlit ale i jiné recepty.

Recept na cuketovo-bramborové placky

Recept na cuketovo-bramborové placky

Placky, bramboráčky nebo lokše. Názvů pro bramborové lívance je mnoho, stejně jako receptů. Tenhle je zvláštní v tom, že základem je bramborová kaše. Pokud vám tedy zbyla třeba z předchozího dne, využijte ji do nového jídla.

Porce pro:

2 osoby  

Délka přípravy:

30 minut

Ingredience:

300 g cukety 

2 střední vejce

2 stroužky česneku

200 g bramborové kaše

1 lžíce hladké mouky

olivový olej

Postup:

Nastrouhejte cuketu na hrubém struhadle a poměrně hodně nasolte (až přesolte), takto nechejte cuketu "potit" alespoň půl hodiny. Cuketa zatím za pomoci soli pustí přebytečnou vodu, kterou následně slijte a cuketu vyždímejte téměř do sucha. Přidejte prolisovaný česnek, vejce, mouku a bramborovou kaši. Vše důkladně promíchejte v řídké těsto. Nakonec osmažte na trošce oleje.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend