Recepty z hrnku: hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou

Jana Brožková (Bydlet.cz), 25.06.2019
Jahody jsou jedním z nejoblíbenějších druhů ovoce. A nejlahodnější jsou v období sklizně, která u nás začíná na konci května a vrcholí v červnu a červenci. Vyrazte proto pro pár hrnků tohoto nízkokalorického ovoce plného vitamínů a minerálních látek a pusťte se do přípravy jahodového koláče s bílou čokoládou. Až ho budete ochutnávat, můžete si přečíst, jak je toto královské ovoce, známé už ve starověku, zdravé. Věděli jste, že jahody například posilují funkci mozku, zvyšují imunitu, pečují o vlasy, oči nebo kosti a mají protizánětlivé účinky?

 Sezónní recept na jahodový koláč

Recepty z hrnku: hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou

Doba přípravy receptu: 60 minut

Ingredience:

 

150 ml bílého jogurtu

2 hrnky polohrubé mouky

½ hrnku cukru krupice

¼ hrnku oleje

2 hrnky jahod

2 vejce

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

100 g bílé čokolády

máslo na vytření pekáče

mouka na vysypání pekáče

 

Postup:

1. Dohladka promíchejte jogurt, cukr, vanilkový cukr a vajíčka. 

2. Do směsi přidejte mouku, olej a prášek do pečiva a pořádně promíchejte.

3. Přidejte na malé kousky posekanou bílou čokoládu.

4. Těsto vlijte na pekáč vymazaný máslem a vysypaný moukou a naskládejte na něj pokrájené jahody.

5. Pečte v troubě na 180 °C zhruba 35 minut.

TIP! Při pečení jsme použili krupicový cukru z Cukrovaru Vrbátky, na dozdobení pak moučkový cukr od společnosti Tereos TTD. Oba mají značku Klasa.

 

Názory na článek  Recepty z hrnku: hrnkový jahodový koláč s bílou čokoládou
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend