Exotika v létě za stejné peníze jako Evropa?

Cena do Thajska je teď srovnatelná s Evropou Letní prázdniny jsou za dveřmi a s nimi přichází i období dovolených. Letošní vyhlídky na počet last minut zájezdů nejsou zatím příznivé, ale to není důvod k zoufání. Pokud ještě přemýšlíte, kam se vydat a lákají vás třeba exotické destinace, rozhodně stojí za zvážení Thajsko. Překvapí vás počasí a cena, která je v tomto období srovnatelná s oblíbenými evropskými destinacemi.

Vzhledem k uzemnění Boeingů Maxů se může stát, že klasické CK budou mít na léto omezenou nabídku v rámci prodejů zájezdů na poslední chvíli nebo budou ceny vysoké. Je tak možné, že klienti využijí cenově výhodné nabídky letenek do exotických míst, kam v létě Češi masově nelétají. Právě Thajsko je skvělá volba i o letních prázdninách,“ říká Josef Trejbal, ředitel letenkového portálu Letuška.cz.

Thajsko je známé především jako ideální destinace na zimní dovolenou. Koluje však řada mýtů o tom, že v létě je lepší sem vůbec nejezdit kvůli období dešťů. Jedná se ale o tak velkou zemi, že na mnoha místech je právě v letním období počasí nejlepší a po dešti není ani stopy. Mezi taková patří třeba ostrov Ko Samui či Ko Phangan a Ko Tao. Teploty se tu v létě pohybují mezi 28°C až 35°C, voda je klidná a pláže nejsou přeplněné.

Mnoho českých turistů si myslí, že Thajsko patří mezi dražší destinace. Pokud máte ale více času a můžete zůstat alespoň 14 dnů, dovolená vyjde celkově levněji, než stejně dlouhá ve Středomoří. „Letenku lze pořídit od 9 946,- . Možnosti ubytování jsou opravdu pestré. Od pětihvězdičkových hotelových komplexů po jednoduché bungalovy, kde lze přenocovat za méně než dvacet dolarů,“ říká Trejbal.

Díky nízkým nákladům na život se Thajsko v posledních letech stalo také oblíbeným cílem Čechů pro jazykové pobyty. „Zájem o tuto destinaci každoročně roste nejen ze strany turistů, ale i účastníků jazykových pobytů v zahraničí. Češi sem jezdí studovat především angličtinu. Spojí tak studium jazyka s objevováním exotické destinace,“ říká Kristýna Hrůšová, Manager Study.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky