Jogínská komunita stále pomáhá obětem domácího násilí

Pražská jogínská komunita opět v  rámci oslav Mezinárodního dne jogy - Namaste Yoga Day - pomáhala obětem domácího násilí. Namaste Yoga Day na konci června byl vyvrcholením 3. ročníku charitativního projektu na podporu neziskového centra ACORUS.  Vybralo se celkem 13 706,- korun na přímou odbornou pomoc, kterou poskytuje ACORUS obětem domácího násilí bezplatně. Letošní ročník nesl symbolické poselství “Daruj živou vodu”. Element vody symbolizuje emoce, intuici a ženský princip a po traumatech způsobených násilím je třeba je očistit.

Element vody jsou emoce, intuice a ženský princip


Foto: Lektorky jógy zapojemé  do projektu Daruj živou vodu. Zleva: Rosibel Marquez, Šárka Konečná, druhá řada: Veronika Carmanová, Petra Šlechtická, nahoře: Markéta Faustová

Foto kredit: Petra Pikkelová.

Česká značka Kantu (vyrábí aromaterapeutické produkty pro jógu) společně s jógovým portálem Moje Jóga, organizátoři projektu, se opět spojili s předními jógovými lektorkami. Ambasadorkami projektu byly: Markéta Faustová, Andrea Smékalová, Šárka Konečná, Petra Šlechtická, Rosibel Marquez, Lenka Nezvalová, Lucie Konigová, Markéta Maršálková, Veronika Carmanová, Shivani O‘Brien a Petra Pikkelová. Lektorky natočily video pro cvičení jógy - očistnou sestavu vody (http://www.moje-joga.cz/jogova-komunita/daruj-zivou-vodu.html). Cílem bylo motivovat, aby lidé přispívali svou kapkou živé vody – jakoukoli peněžní částkou na sbírku pro centrum ACORUS.

„Již několik let spolupracuji s ACORUSem, který poskytuje profesionální pomoc obětem domácího násilí. Vím, že každý finanční dar pomůže ženám, které procházejí těžkým obdobím,  postavit se na vlastní nohy. Emoce zastoupené elementem vody (intuice a ženský princip) jsou často odstrkované do pozadí, přitom mají zcela zásadní vliv na životy nás všech...“ říká Jana Štumpová Konicarová, která je zakladatelkou značky KANTU.

„Není nám lhostejné, co se děje ženám za zavřenými dveřmi,“ říká zakladatelka portálu s online jógou Markéta Faustová a pokračuje: „Máme děti, bezpečné rodinné zázemí. Když jsme slyšeli příběhy žen, které si prošly peklem domácího násilí, hledali jsme cestu, jak jim pomoci. Spolu s jógovými lektorkami jsme natočily video s krátkou sestavou na odplavení negativních emocí, které motivovalo lidi přispět na pomoc těmto ženám.“



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy