Smažené dršťky s listovým salátem

Potřebné ingredience na 4 porce

  • 600 g vařených dršťek
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 100 ml bílého vína
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • sůl a pepř
  • 3 vejce
  • 100 g strouhanky na obalování
  • 500 ml oleje na smažení
  • 1 listový salát
  • extra panenský olivový olej
  • vinný ocet

Dobře vyprané a doměkka uvařené a vychladlé dršťky nakrájejte na trojúhelníky (použijte již vařené dršťky nebo syrové dršťky uvařte). Naložte je den předem do směsi dijonské hořčice, bílého vína, rozdrceného česneku a sekané petrželky a nechte přes noc odležet.

Druhý den rozšlehejte vejce se solí a pepřem. Naložené dršťky otřete ubrouskem, namočte do rozšlehaných vajec a obalte v prosáté strouhance. Obalené dršťky smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova a odkládejte je na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.

Listový salát vyperte, osušte, ochuťte dresinkem z vinného octa a panenského olivového oleje a podávejte společně se smaženými dršťkami. 

     

Hugo Hromas

Michal "Hugo" Hromas se kuchařině věnuje více než 20 let. Od roku 2007 funguje na volné noze, jako "privat chef" (osobní kuchař) pod názvem Nomadis. Od jara do podzimu vaří pouze pod širým nebem a na otevřeném ohni. Nově je k vidění v pořadu Ze dvora na Stream.cz, ve kterém ukazuje skutečný život na českých farmách. V pořadu učí diváky také vařit z farmářských produktů. Jednoduše a chutně.

Více informací na: www.stream.cz/porady/ze-dvora



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend