Uzavírky o víkendu opět zkomplikují dopravu: pokračuje modernizace D1

TNBiz, 26.7.2019
Řada uzavírek zkomplikuje dopravu na jih

Řidiče, kteří vyrážejí o tomto víkendu na dovolenou, čeká na dálnicích znovu peklo. Řada uzavírek zkomplikuje dopravu především lidem cestujícím na jih. Od pátku začíná také omezení na dálnici D1.

Na dálnici D1 u Průhonic v úseku mezi třetím a jedenáctým kilometrem ve směru na Brno začínají přípravné práce na opravu vozovky. V pondělí pak na dálnici vyjedou frézy a začnou strhávat starý povrch. Rekonstrukce uzavře také sjezd u Chodova. Další omezení na řidiče čeká v noci ze soboty na neděli u Mirošovic.

Tam montování nosníků nového mostu uzavře dálnici obousměrně desetkrát za noc, vždy na dvacet minut. Problémy na D1 začaly ale už v pátek ráno, když se na 195. kilometru ve směru z Brna na Ostravu srazil náklaďák s osobním autem. Při havárii se jeden člověk lehce zranil. Byly tam uzavřené dva pruhy a tvořily se až desetikilometrové kolony.

Komplikace byly i na objízdných trasách. S omezením musí o víkendu počítat také řidiči, kteří v noci ze soboty vyrazí po dálnici D10 mezi exity 3 a 10. Provoz bude omezen na jeden pruh v každém směru a od sobotního večera do nedělního rána bude dálnice v místě úplně uzavřená.

O víkendu se na dovolenou na jih také hromadně vydávají Němci a Nizozemci. Silničáři proto předpokládají velké zatížení evropských hlavních tahů zejména směrem k Jadranu.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy