Letní recepty z čerstvých surovin: cuketový krém

Jana Brožková (Bydlet.cz), 28.07.2019
Cuketa nebo také cukina je tykvovitá zelenina, která je velmi nenáročná na pěstování. Vzhledem připomíná okurku, na rozdíl od ní se ale častěji podává tepelně zpracovaná, a to na mnoho různých způsobů. Mladé cuketky se vyjímají syrové v zeleninových salátech, cuketám obecně však sluší i zapékání, grilování, vaření nebo dušení.

Cuketa má velmi jemnou chuť a snadno přejímá chuť dalších přísad, a tak jí prospívá koření a spojení s výraznými ingrediencemi, třeba s česnekem. Zkuste jako my cuketu rozmixovat do lahodného krému s mátou, citronovou šťávou a zakysanou smetanou. Možná budete překvapeni, jak vás v létě osvěží.Zkuste cuketu rozmixovat do lahodného krému

Recept na cuketový krém

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 30 minut

Obtížnost: 1

Ingredience:

600 g cukety

hrst špenátových listů

4 ks jarní cibulky

600 ml zeleninového vývaru

hrst čerstvé máty

šťáva z ½ citronu

100 g zakysané smetany

špetka soli

čerstvě mletý pepř

olivový olej

Postup:

1. Nakrájejte jarní cibulku na kolečka, cuketu na půlkolečka a restujte na olivovém oleji cca 20 minut.

2. Osolte, opepřete, přidejte špenátové listy a zalijte vývarem.

3. Rozmixujte dohladka, přidejte citronovou šťávu a zakysanou smetanu a promíchejte.

4. Dozdobte mátou a podávejte.

 TIP! Do polévky z bio cukety jsme přidali listový špenát řezaný Dione od společnosti AGRIMEX Vestec a. s. s označením Klasa.

 

Názory na článek  Letní recepty z čerstvých surovin: cuketový krém
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Zavařování a vaření