Zoologická zahrada zve na cestovatelskou show po stopách cesty Hanzelky a Zikmunda

plzen.eu, 12.8.2019

Zoologická zahrada zve na cestovatelskou show

Foto: Zoo Plzeň

Plzeňská zoologická zahrada zve v sobotu 31. srpna na cestovatelskou show Lukáše Sochy a Tomáše Vaňourka, kteří se v roce 2018 vydali po stopách cestovatelských legend Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda. S návštěvníky se od 18 hodin v lochotínském amfiteátru podělí o své zážitky z devítiměsíční cesty a poté promítnou film Cesta jako žádná ze sta, který dokumentuje jejich putování.

Film zachycuje rekonstrukci slavné euroasijské cesty Hanzelky a Zikmunda z let 1959–64. Prostřednictvím filmového plátna mohou diváci prožít proces pátrání po místech, která před 60 lety Zikmund s Hanzelkou navštívili a vyfotili a dozví se i o neuvěřitelných situacích, které Lukáše Sochu a Tomáše Vaňourka během cesty potkaly.

Na stejný den připravila zoologická zahrada dobrodružnou stezku PO STOPÁCH H+Z, jíž se mohou zúčastnit dospělí i děti. Správné odpovědi na otázky ze stezky budou návštěvníci zapisovat do speciální karty, kterou obdrží u pokladny zoo. Karta bude slosovatelná, výherci obdrží různé ceny. Vyhrát mohou například i lístky na večerní cestovatelskou show.

Podrobnější informace lze najít zde: http://cestovatelska.show.

Zveřejněno: 12. 8. 2019, Martin Pecuch


 


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky