Žebříček nejnavštěvovanějších měst světa: jak dopadla Praha?

TNBiz, 27.8.2019

Opět se ukázalo, že Praha patří mezi oblíbené místo turistů. V žebříčku padesáti nejnavštěvovanějších měst světa obsadila dvacátou příčku. V roce 2018 ji navštívilo přes osm milionů turistů. Nejvíce však zavítali do Hongkongu, Bangkoku a Londýna. Na padesátém místě se pak umístil Egypt se čtyřmi miliony turistů.

Portál Big 7 Travel zveřejnil žebříček padesáti nejnavštěvovanějších měst světa. Průzkum provedla agentura Euromonitor International v roce 2018. Celkem se v průzkumu objevilo 600 měst, z toho se poté vybralo padesát nejnavštěvovanějších.

První příčku obsadil Hongkong v Číně. V loňském roce ho navštívilo přes 27 milionů turistů. Podle portálu lidé do města jezdí hlavně kvůli nákupům a nočnímu životu. Na druhém místě je thajský Bangkok oblíbený pouličními nákupy a místním jídlem. Navštívilo ho přes 22 milionů turistů.

Třetí místo obsadilo hlavní město Spojeného království Velké Británie a Severního Irska Londýn. Díky Big Benu, Buckinghamského paláci, Londýnskému oku a dalším krásným místům do něj zavítalo přes 19 milionů lidí.

V TOP 10 se objevila také Paříž, která obsadila šestou příčku s 15,8 milionů turistů. Za ní se objevila Dubaj ze Spojených arabských emirátů, kam zavítalo 15,7 milionů lidí. Na osmém místě se umístil New York se třinácti miliony a desítku nejnavštěvovanějších měst uzavřel Šen-čen s dvanácti miliony turistů v roce 2018. Město je opět oblíbeným místem pro nákupy.

Praha obsadila dvacáté místo. Podle portálu ji navštěvují hlavně mladí cestovatelé kvůli jejím přívětivým cenám. V roce 2018 do našeho hlavního města zavítalo přes 8,806 milionu lidí. Umístila se před Amsterodamem, Los Angeles nebo Barcelonou.

Na 48. místě se objevilo hlavní město Ruska Moskva. Tam zavítalo 4,8 milionů turistů. Řecké město Atény obsadily 49. místo. Základnu starověké architektury navštívilo kolem 4,79 milionů lidí. Padesátku nejnavštěvovanějších měst uzavírá egyptská Káhira. V loňském roce si místo užilo 4,388 milionů turistů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy