Výhra v Eurojackpotu má 50 výherců: 2 miliardy si rozdělí 50 nových milionářů

Výhra v Eurojackpotu má 50 výherců

Obyvatelé malého města Siilinjärvi ve Finsku už týden oslavují. Padesát obyvatel si totiž vsadilo v Eurojackpotu a vyhrálo přes dvě miliardy korun. Výherní tiket vsadili v místním supermarketu, kde se také konala hlavní oslava. Město však identitu výherců neprozradilo.

Padesát lidí z malého finského města Siilinjärvi se rozhodlo hromadně vsadit jeden tiket. A udělali dobře. Ze všech se totiž v pátek 23. srpna stali milionáři.

Celkem vyhráli 90 milionů eur (přes dvě miliardy korun). Město o celkovém počtu 20 tisíc obyvatel má tak mezi sebou hned několik boháčů.

Každý z nich dostane 1,8 milionů eur (přes 46 milionů korun). Co s částkou plánují udělat, zatím neprozradili. Neodhalili ani své identity, i když je většina obyvatel z města zná. Především prodavač v místním supermarketu. V něm si totiž lidé tiket vsadili, informoval deník spiegel.de.

"Tento zisk šel do dobré skupiny," řekl prodavač Jurki Huttunen. Výherce zná už několik let a je rád, že všichni částku získali. V supermarketu se také konala oslava na počest výherců. Lidem byla nabízena káva a dort.

Z výhry se ale mohli radovat také dva Češi. Ti si z losování odnesli dvě ze tří hlavních výher. Jeden se umístil na druhém místě a získal přes 24 milionů korun, druhý si ze třetího místa odnesl pět milionů korun. V červnu dokonce Čech získal v Eurojackpotu 1,4 miliardy korun.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy