Obavení letu on-line je výhodné, přesto stále málo využívané

V letošním roce opět padají rekordy v počtu prodaných letenek. S rostoucím zájmem o leteckou dopravu však přibývá i případů, kdy si cestující nevědí rady s odbavením na svůj let. Většina lidí je stále zvyklá odbavit se až na letišti. Tam ke svému překvapení zjišťují, že je tato služba placená a na některých letištích dokonce nejsou přepážky klasického odbavení vůbec otevřené.

Cestující, kteří nechávají odbavení až na letiště, se zbytečně vystavují nepříjemným situacím. Mnohdy až u přepážky zjistí, že je klasické odbavení zpoplatněno a to až ve výši několik stovek korun. V případě, že je přepážka uzavřená, nezbývá než vystát dlouhou frontu u samoodbavovacího kiosku. Pokud si cestující neudělá před odletem dostatečnou časovou rezervu, může dojít i ke zmeškání letu,“ říká Josef Trejbal, ředitel letenkového portálu Letuška.cz.

Odbavit se on-line přitom zvládne každý. Pokud cestujete pouze s kabinovým zavazadlem, stačí si vytisknout palubní vstupenku nebo si ji nahrát do mobilního telefonu či tabletu. Na letišti pak můžete zamířit rovnou ke gatu. V případě, že cestujete s odbaveným zavazadlem, je nutné jej předat k přepravě na přepážce tzv. Drop-Off.

Výhody on-line odbavení jsou výrazné. Kromě ušetření času si navíc můžete vybrat sedačku, zjistit odletové časy či kdy máte nastoupit do letadla. „Letecké společnosti otevírají možnost odbavit se on-line od několika dní před odletem až po nejčastějších 24 hodin před odletem. Cestující, kteří se odbaví on-line ušetří čas, peníze a především starosti na letišti,“ uzavírá Trejbal.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy