Recept na nakládaný hermelín s vlašskými ořechy

Chcete připravit něco "na zub"? Vyzkoušejte recept na lehce pikantní nakládaný hermelín, tentokrát nejen s bylinkami a chilli papričkami, ale i vlašskými ořechy. Nakládaný hermelín může být snídaní "na vidličku", nebo dobrou večeří. 

Hermelín vznikl pod rukama českých sýrařů po 1. světové válce jako „Přibyslavský camembert“, jeden z prvních českých měkkých sýrů s ušlechtilou bílou plísní na povrchu u nás. Vyráběl se v Hesově u Přibyslavi v mlékárenském družstvu, které je dnes známé jako Pribina. Název Hermelín vymyslel pozdější šéf společnosti Madeta Ing. Josef Hojdar, který ho vybral s ohledem na podobnost jemného plísňového povrchu s královským pláštěm z hermelínu. Po tomto malém historickém gastrookénku už zbývá jen pár těchto „králů sýrů“ vydlabat, naplnit skvěle dochucenou směsí a „pořádně jim naložit“.

Hermelín - snídaně

Recept na nakládaný hermelín s vlašskými ořechy

Počet porcí:4

Doba přípravy:20 minut 

Obtížnost: *

Ingredience:

4 ks hermelínu

100 g vlašských ořechů

4 stroužky česneku

2 cibule

2 chilli papričky

1 l slunečnicového oleje

čerstvý tymián, rozmarýn a majoránka

Postup:

1. Hermelíny podélně rozřízněte na poloviny a lžičkou vydlabejte středy. 

2. Vydlabaný obsah v misce promíchejte s nasekanými ořechy a utřeným česnekem. Dochuťte solí a pepřem.

3. Vydlabané půlky hermelínů naplňte připravenou směsí a přiklopte druhou polovinou sýra.

4. Vršky hermelínů posypte čerstvými, čerstvě nasekanými bylinkami a narovnejte do sklenice. Střídavě je prokládejte kroužky cibule a rozříznutými chilli papričkami.

TIP! Sedlčanský Hermelín, který má značku Klasa, jsme naložili s BIO česnekem a BIO cibulí. Více o bio výrobcích a národním značení BIO produkt ekologického zemědělství najdete na www.myjsmebio.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend