Podzimní dýňové recepty: salát s dýní a cizrnou

Sezóna dýní vrcholí, dýně jsou prostě na každém kroku, zdobí záhony a na pultech je seženete za pár korun. Pro inspiraci, jak tuto univerzální zeleninu využít, vám nabízíme několikero tipů na chutné podzimní rychlé recepty, kterými se blýsknete před svou rodinou nebo přáteli.

Pro inspiraci, jak dýni využít

Recept na podzimní salát s dýní a cizrnou

Suroviny:

dýně Hokkaido, cizrna v nálevu, 1 červená cibule, extra panenský olivový olej, sýr Tre Corti (seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia), sů l, pepř, rozmarýn, stroužek česneku

 

Postup:

Dýni očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte je do zapékací mísy spolu s trochou olivového oleje, osolte, opepřete a přidejte dvě snítky rozmarýnu. Dejte péct na 180° asi na 20 minut, občas zamíchejte. Poté nechte vychladnout. Na pánvi osmahněte stroužek česneku, přidejte snítku rozmarýnu a předem scezenou cizrnu. Osolte, opepřete a povařte asi 10 minut. Cibuli na krájejte na tenké plátky a rozložte je na talíře. V míse promíchejte kostičky upečené dýně s cizrnou a přidejte k cibuli na talířích. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem Tre Corti a podávejte.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend