Na světovém veletrhu Anuga 2019 nechybí SZIF

Včera začal jedinečný světový veletrh potravinářství ANUGA. Od 5. do 9. října budou v Kolíně nad Rýnem vystavovatelé z celého světa prezentovat to nejlepší ze své produkce. Česká republika nebude chybět. V národní expozici se představí 20 výrobců, jejichž výrobky reprezentují značky KLASA, Regionální potravina a BIO, které spravuje Státní zemědělský intervenční fond.

Česká republika nebude na veletrhu chybět

Model národní expozice

Anuga je největší a nejvýznamnější veletrh jídla a pití na celém světě. V letošním roce oslaví ještě jedno „nej“. Se svojí 100 letou historií je totiž také nejstarší ve svém oboru. Poprvé se konal už v roce 1919. Jeho koncept je výjimečný, pojí deset specializovaných veletrhů pod jednou střechou. Předešlého ročníku, který se konal v roce 2017, se účastnilo 165 000 návštěvníků a 7 400 vystavovatelů z celého světa. Letošní účast by měla být ještě vyšší.

Anuga se koná ve dnech 5. až 9. října v Kolíně nad Rýnem a jde výhradně o kontraktační veletrh. Účast na něm je pro vystavovatele vysoce prestižní záležitostí. Během konání veletrhu se pravidelně setkávají nejvyšší představitelé agrárního sektoru ze zemí z celého světa. Zejména však nabízí prostor k setkávání výrobců, dovozců, velkoobchodníků, obchodníků v pohostinství, gastronomii a výrobců potravinářského průmyslu.

Veletrh je zaměřen na různorodý sortiment, hlavně díky faktu, že se jedná o spojení deseti dílčích veletrhů, které jsou určené jednotlivým kategoriím. Těmi jsou fine food, mražené potraviny, výrobky z masa, čerstvé produkty, mléčné produkty, pečivo, nápoje, teplé nápoje, bio produkty a kulinářské koncepty. Nechybí ani prezentace současných a budoucích trendů v oblasti potravinářství.

Kvalitní potraviny značek KLASA, Regionální potravina a BIO letos reprezentuje 20 výrobců, kteří za své produkty získali uvedená ocenění. Nabídnou mléčné a masné výrobky, oleje, sirupy, nektary, dále cereálie, ovocné tyčinky a nebude chybět ani pivo nebo zmrzliny. Seznam vystavovatelů uvádíme v tabulce na následující straně. Zároveň připojujeme model naší národní expozice, která bude umístěna v hale 11.1 na ploše 166 čtverečních metrů.

Přejeme všem českým výrobcům zájem o jejich výrobky a hodně nových kontraktů v budoucnu. 

Vladimíra Nováková tisková mluvčí SZIF

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy