Snídaně pro ranní ptáče: po ránu jedině kaši

Snídejte podle ročních období. Jedli tak naši předkové, to samé doporučuje i tradiční čínská medicína. Stejně jako se mění roční období, mění se totiž i stravovací potřeby našeho organismu. Vyplatí se jim naslouchat. Zvlášť v přechodových obdobích, jako je právě podzim, kdy jsme více náchylní k nemocem.

Pokud se vám představa vystrčení nosu z domu s prázdným žaludkem příčí, vyzkoušejte rychlovku z rýžových vloček. Obzvlášť o víkendu je představa teplé snídaně do postele přímo bohémská.

Snídaně je zdravý základ pro celý den

Snídaně pro ranní ptáče: rýžová kaše s broskvemi, malinami a mákem

 

1 osoba                       15 minut

 

6 velkých lžic rýžových vloček

špetka soli

200 ml mléka či rostlinného nápoje

2 lžíce agávového sirupu

1/2 broskve

hrst malin

1 lžíce modrého máku

máta do dozdobení

Rýžové vločky vsypejte do hrnce, přidejte mléko, sůl a vařte 10 minut. Hotovou kaši servírujte do misky či hlubšího talíře, přidejte pokrájené broskve, celé maliny, oslaďte agávovým sirupem a posypejte celým mákem a dozdobte mátou. Ovoce můžete samozřejmě měnit podle chuti. Nenahraditelný je však mák, který je českou superpotravinou. Věděli jste, že obsahuje 9x více vápníku, než jádra vlašských ořechů a řadu minerálních látek?

Snídaně je zdravý základ pro celý den. Dopřejte si ji i vy.

A pokud patříte k těm, kteří ráno nikdy nestíhají, oceníte již připravené směsi instantních kaší MOMA, které má kavárna Costa Coffee v říjnové snídaňové nabídce.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky