Na návštěvu místo vína brambory?

Jana Brožková (Bydlet.cz), 30.10.2019

Už jste někdy na návštěvu přinesli místo lahve červeného vína kilo brambor? Zní to úsměvně, ale věděli jste, že pokud sníte středně velkou bramboru, dostanete do těla zhruba stejné množství antioxidantů, jako je ve dvou skleničkách vína? Otázkou je, jak by asi vypadal přípitek. Brambory z výživového hlediska patří k nejvšestrannější zelenině. Tak proč si k vínu neuvařit i něco z brambor.

Brambory jsou dobré pro nás i planetu

Sklizeň pozdních konzumních brambor skončila a na pulty obchodů se dostávají brambory z českých polí. Podzimní menu si brambory přímo žádá. Navíc díky blížícím se plískanicím oceníte i to, že obsahují vitamín C, kterého mají více, než jablka. Ten se sice vlivem vysoké teploty při vaření do určité míry rozkládá, přesto ho zůstane v původním stavu dost na to, aby vařené brambory byly považovány za jeho důležitý zdroj. Jsou i neopomenutelným zdrojem draslíku, který tělo potřebuje k boji proti podzimní únavě.

Více o bramborách se dočtete na www.vseobramborach.cz

 

Názory na článek  Na návštěvu místo vína brambory?
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Zavařování a vaření