Soutěž Rekonstrukce roku vyhrál interiér s prvorepublikovým nábytkem

Soutěž o nejlepší proměnu domácnosti Rekonstrukce roku, která odstartovala v březnu letošního roku, zná své vítěze. Odborná porota složená z partnerů soutěže, zástupců organizátorů a odborníků na poli interiérového designu nejprve vybrala 30 rekonstrukcí, které postoupily do finálového kola neboli online hlasování veřejnosti. Veřejnost vybrala tři nejlepší, které získávají finanční odměnu 100 000 , 70 000 a 50 000 . Vítězné interiéry najdete v Liberci, Českém Těšíně a Dolních Rápoticích.

Nejvíce hlasů dostala paní Jana z Liberce

Nejvíce hlasů dostala paní Jana z Liberce, která vlastními silami a s pomocí kamarádů vybudovala interiér ve francouzském stylu, který se pyšní tapetami a původními dubovými parketami. Byt si Jana chtěla vybavit kvalitním nábytkem, a proto sáhla po českých značkách. Majitelka se však nebála zrestaurovat i starý nábytek, a tak jejímu bytu dominuje prvorepublikový psací stůl a křeslo.

Na druhém místě se umístil Adam z Českého Těšína, který ze stoletého zchátralého domu vybudoval interiér ve stylu slunné bohémské Itálie. Domov si vybavil dřevěným nábytkem a zdi nechal neomítnuté. Na třetím místě se umístil pan Josef z Dolních Rápotic, který z původního chléva vytvořil koupelnu a ze stodoly kuchyň s pokojem. Jeho interiér si i po rekonstrukci zachoval kouzelný nádech z dob minulých. Majitelé se snažili zachovat i původní prvky, staré trámy odkryli a obrousili a zachovali i původní cihlové stropy.

„Rekonstrukce roku dokázala, že i s malým rozpočtem a vlastníma rukama se dají vybudovat interiéry jak z obálek časopisů. Věříme, že soutěž přinesla spoustu inspirace a mnohým dodala odvahu pustit se i do rekonstrukce vlastního bydlení. Domov je místo, kde bychom se měli cítit nejlépe, a proto si zaslouží naši péči a investice,“ říká Tomáš Kofroň z Českomoravské stavební spořitelny.

Tým Rekonstrukce roku v průběhu soutěže také osobně navštívil několik přihlášených rekonstrukcí, aby zjistil, jak rekonstrukce probíhá a podpořil majitele. „Pro inspiraci nejen soutěžícím jsme u mladého páru v pražském Podolí natočili tři videa. Na jejich nově vznikající kuchyni jsme vysvětlili, jak správně rozmístit spotřebiče v kuchyni, a ukázali, jaké vychytávky dnešní moderní spotřebiče nabízejí,“ říká Kristina Hlaváčková z Hoover, výrobce kuchyňských spotřebičů.


O vítězných rekonstrukcích 

1.       místo – Jana D. z Liberce

„Byt 3+1 se díky kompletní rekonstrukci proměnil v provzdušněnou 2+1. Původní dubové parkety a stylové tapety jsou hlavní dominantou bytu, stejně jako prvorepublikový psací stůl a křeslo, které majitelé sami zrestaurovali. V celém bytě je kladen důraz na kvalitní materiály a nábytek od českých výrobců.“

2.       místoAdam B., Český Těšín

„Ze 100 let starého a kompletně zchátralého domečku vzniklo útulné bydlení s prvky venkova a industriálu prodchnuté uměleckou duší. Majitelé se inspirovali italskou kulturou a staročeským selským stylem.“

3.       místo – Josef D., Dolní Rápotice

„Rekonstruovaná chalupa se stala praktičtější a prostornější. Majitelé využili staré i nové kusy nábytku. Z chléva vznikla nová koupelna a ze stodoly kuchyň s pokojem. Staré trámy jsme odkryli a obrousili. Zachovali také původní cihlové stropy.“

 

Průběh soutěže

Soutěž o nejzdařilejší proměnu české domácnosti s názvem Rekonstrukce roku, kterou uspořádala komunikační agentura FleishmanHillard, odstartovala v březnu 2019 a to registrací soutěžících a zasláním fotografií „před“ rekonstrukcí. Od půlky července měli soutěžící možnost zasílat své fotografie „po“ rekonstrukci. V průběhu měsíce září porota složená z odborníků na interiérový design, partnerů soutěže a zástupců organizátorů vybrala 30 nejzdařilejších rekonstrukcí, z nichž veřejnost prostřednictvím online hlasování vybrala tři nejpovedenější rekonstrukce.

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry