Podzimní recepty: hříbkové noky se žampionovou omáčkou

Podzimní recepty mají vonět houbami a to tenhle určitě bude! Čerstvé hříbky už nenajdeme, proto zvolíme ty sušené. Nechte si chutnat...

Vařili junioři Asociace kuchařů a cukrářů ČR

Recept na hříbkové noky se žampionovou omáčkou

(4 porce)

Potřebujete:

1 kg brambor ''''C''''

30 g parmezánu

250-300 g hrubé mouky

3 žloutky

250 g menších žampionů

25 g/100 g hříbků (sušené/čerstvé)

300 ml smetany

5 g estragonu

5 g listové petržele

1 citron

100 g Bio selského jogurtu bílého Hollandia

olivový olej

sůl

pepř

Postup:

1.   Brambory dáme vařit ve slupce. Když jsou uvařené, oloupeme je a nastrouháme.

2. K nastrouhaným bramborám přidáme parmezán, žloutky, mouku a hříbky nasekané najemno. Vypracujeme těsto a tvoříme noky.

3. Noky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.

4. Žampiony nakrájíme na čtvrtiny a orestujeme na olivovém oleji.

5. Přidáme estragon a chvilku prohřejeme. Poté zalijeme smetanou smíchanou s jogurtem Hollandia a necháme povařit 2 až 3 minuty.

6. Přidáme nasekanou petržel a dochutíme citronovou šťávou.

 

Recept pro vás česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend