Smutný začátek víkendu, na českých silnicích od pátku zemřeli čtyři lidé

TNBiz, 23.11.2019

Začátek víkendu byl na silnicích znovu tragický. Od pátku zemřeli nejméně čtyři lidé a několik desítek jich utrpělo zranění. V sobotu ráno se stala vážná nehoda nedaleko Hradce Králové. Pravděpodobný viník nehody je v kritickém stavu v nemocnici.

I tentokrát byla na vině nehody na Královéhradecku zřejmě nepozornost řidiče, který vyjel z vedlejší silnice a tam do něj narazilo další auto.

Po obou stranách hlavního tahu z Hradce Králové na Jičín se staví dálnice a v místě je snížená rychlost. Přesto náraz zelenou fabii pravděpodobného viníka odmrštil do příkopu, kde se auto převrátilo na střechu.

"Nemuseli jsme vyprošťovat, řidič už byl z vozidla venku, my jsme pomáhali s jeho resuscitací," popsal velitel zásahu Vít Kyšperka.

V oživování pokračovali lékaři. Muž byl v kritickém stavu. I když byl na místě vrtulník, rychlejší variantou byl převoz muže do nemocnice sanitkou.

Vážná nehoda u Ústína
Náročný zásah mají za sebou v sobotu také olomoučtí hasiči. Tři hodiny museli vyprošťovat tři lidi při hromadné nehodě tří osobních aut a dodávky hned u vjezdu do Ústína u Olomouce.

"Hasiči v navazujícím čase provedli nutná bezpečnostní opatření, asistenci zdravotníkům, výpomoc při dokumentaci policii včetně likvidace uniklých pohonných hmot a v závěru celkový úklid komunikace," uvedli hasiči.

Víkend začal tragicky ale už v pátek, kdy zemřeli tři lidé. Řidička nepřežila v noci u Uherského Hradiště. Zdrogovaný muž v terénním autě riskantně předjížděl a do řidičky čelně narazil.

 

 


A domů nedojel ani mladý muž. V pátek večer řídil Škodu Octavii, když u Brlohu na jihu Čech havaroval a auto skončilo pod několikametrovým srázem. "Ve vysoké rychlosti vjel do protisměru, vylétl ze silnice a tam čelně narazil do stromu," přiblížila podrobnosti nehody Štěpánka Schwarzová z jihočeské policie.


Stal se tak 65. obětí nehod v Jihočeském kraji v tomto roce. Celkově už letos na českých silnicích při více než 90 tisících nehodách zemřelo nejméně 505 lidí.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy