Recepty na silvestrovské rychlovky: zeleninové chipsy s citronovým dipem

Letošní oslava Silvestra připadá na všední den. Po práci vám tedy mnoho času na pohoštění pro přátele nezbyde. Příprava tedy musí být rychlá a chuť ještě originální a dobrá. To vše splňují naše silvestrovské recepty. Tak hurá do toho a půl je hotovo.

Recepty na silvestrovské rychlovky

Recept na zeleninové chipsy s citronovým dipem

Pokud máte rádi zeleninu, tahle chuťovka na silvestrovském stole nesmí chybět. Kombinovat můžete snad všechnu zeleninu, kterou doma najdete. Vsadíme se, že tyhle křupavé chipsy se Nového roku nedočkají.

Potřebujete:

3 brambory

1 řepa

3 mrkve

1 malý celer

2 petržele

sůl

olivový olej

Dip:

250 ml zakysané smetany

šťáva z jednoho citronu

sůl

Postup:

Očistěnou zeleninu si nakrájejte na velmi tenké plátky. Pro ty, kteří nevlastní nářezák či speciální kráječe postačí i škrabka. Tenké plátky si rozprostřete, bohatě osolte a nechte „vypotit“.
Po 15 minutách zeleninové plátky opatrně osušte papírovou utěrkou a přendejte ne plech vyložený pečicím papírem. Zeleninovou směs jemně postříkejte olivovým olejem a pečete v předehřáté troubě na 180 °C, zhruba 15-20 minut. Chipsy podávejte se zakysanou smetanou promíchanou s citronovou šťávou a solí.

Tip: Pro tento recept se vám bude hodit olivový olej ve spreji. K chipsům se bude výborně hodit i česnekový nebo bylinkový dip. Zkuste do dipu přimíchat i lžičku celého modrého máku pro ozvláštnění chuti.

Více informací o českých superpotravinách se dočtete na www.vseobramborach.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend