Recept na lehký novoroční čočkový salát
Čočka odpradávna patří na náš stůl. Na Nový rok se skoro povinně připravuje ve formě polévky nebo na kyselo jako hlavní chod – to proto, aby se nás držely peníze, které čočka svým tvarem připomíná. Z čočky ale jde připravit i lahodný, lehký salát, který si můžete s chutí a úlevou dát kdykoliv po vánočním přejídání. Nebo v rámci jarního detoxu. Inspirovat se můžete receptem autorky blogu Live with Anny.
Foto: MORA a Live with Anny
Co budete potřebovat:
- 200 g zelené čočky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velkou červenou cibuli
- 1 větší mrkev
- sůl a pepř podle chuti
- 180 g balkánského sýra
- 150 g černých oliv
- petržel
Na dresing:
- šťávu z jednoho citronu
- 1 lžíci balzamikového octa
- 2 lžíce olivového oleje
A jak na to?
Čočku propláchněte v teplé vodě a poté jí dejte vařit do osolené vody, dokud nebude měkká. Mezi tím si na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm na proužky nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Směs osolte, opepřete a promíchejte. Jakmile je čočka uvařená, slijte zbylou vodu a čočku smíchejte s mrkví a cibulí. Přidejte na kostky nakrájený balkánský sýr a celé černé olivy. V menší míse si připravte dresing. Smíchejte šťávu z citronu, balzamikový ocet a olivový olej. Poté salát zalijte dresinkem a vše důkladně promíchejte.
Anny připravila svůj čočkový salát na indukční vestavné desce MORA VDIT 656 FF
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Dýně využijete nejen na Halloween. Jak vybrat tu pravou?
- Recept na veganské perníkové bábovičky
- Jak přes zimní měsíce posílit imunitu? Pomůže vám Ginger Shot
- Vánoční pečení s domácí nutellou - lahodná domácí alternativa klasické pochoutky - tip na přípravu
- Vánoce s regionálními potravinami: Tradiční dobroty připravené originálním způsobem - recept na horký nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem
- Sváteční pivní rohlíky