Vánoční inspirace na moderní Vánoce

Nabídka Hornbachu

Do Vánoc zbývá už jen pár dní. Nepodlehli jste ještě kouzlu vánoční atmosféry? Je na čase to změnit. Nechte se inspirovat letošními trendy z oblasti vánoční a silvestrovské výzdoby. A vychutnejte si nejkrásnější svátkyroce obklopeni tou správnou atmosférou.

O letošních Vánocích si přijdou na své všichni – příznivci tradiční výzdoby, severského minimalismu i milovníci originálních stylů. Vánoce jsou totiž inspirovány duchem regionálních odlišností a záleží jen na vás, zda si oblíbíte polární zimní motivy nebo naopak divoké tropické vánoční dekorace,“ vysvětluje letošní vánoční trendy Tadeáš Tenkl, odborník na doplňky a dekorace v Hornbachu.

Vánoce jako na severním pólu

Nejnovějším trendem je půvabný zasněžený design inspirovaný polární zimou – Arktida a Antarktida. Dominantní je bílá a světle modrá barva znázorňující sníh a mráz. „Mezi zajímavé ozdoby patří například figurky teple oblečených Eskymáků, zasněžená těžítka s iglú, hvězdy a vločky všech velikostí. Zajímavé je využití motivů všech zvířat – tučňáci, lední medvědi, sobi a drobní ptáci. Na zahradě si tak můžete vytvořit originální scenérii s medvědí rodinkou na ledovcové kře,“ popisuje Tadeáš Tenkl z Hornbachu. Nedostatek světla typický pro tyto kraje je kompenzován velkým množstvím svíček, lucerniček a světelných řetězů, které vánoční atmosféru rozsvěcují a prohřejí.

 

Tropické Vánoce

Nestandardním trendem letošního roku jsou Tropické Vánoce. Originální pojetí tradičních svátků poskytuje dostatečný prostor k vyjádření vlastní kreativity. Zařízení interiéru je v barvách drahých kamenů, živé a jiskřivé doplňky vykouzlí čistou a elegantní vánoční atmosféru. „Výraznými dekoracemi jsou exotická zvířata – hrdí pávi s mohutnými ocasy z peří, třpytící se levharti, lesklí růžoví plameňáci, červené labutě nebo třeba pyšní papoušci sedící na bydle. Exotickou faunu doplňují velká zdobená srdce, svícny a vázy ve výrazných barvách nebo třeba stříbrno – zlatý ananas,“ vysvětluje Tadeáš Tenkl z Hornbachu. Vhodná kombinace divokých doplňků vytváří v interiéru útulnost a teplost.

 

Adventní věnce a vánoční svíčky v každém vánočním stylu

Adventní věnec a čtyři svíčky symbolizují v českých domácností příchod Vánoc. Každou adventní neděli se tak na věnci zapaluje jedna svíčka. „Pokud jste si vyrobili adventní věnec sami, zkuste si i ostatní ozdoby vyrobit v podobném duchu. Použít můžete živé větvičky, sušené plody, šišky nebo kůry, skleněné koule, řetězy a vše, co vám cvrnkne o nos,“ radí Tadeáš Tenkl z Hornbachu.

Svíčky k Vánocům prostě patří. Ať už jsou součástí adventního věnce nebo jako dekorace v interiéru. Jejich barvy, vůně a světlo dodají vánočním svátkům tu pravou atmosféru. Svíčkám to nejvíce sluší ve svícnech nebo ve speciálních lampách a lucernách. Barvy je dobré volit v kombinaci s hlavní barvou anebo naopak jako kontrast k hlavní barvě.

Venkovní a interiérové vánoční osvětlení

Světelné řetězy už dávno nejsou jen interiérovou záležitostí. Svítí a bliká to i venku. „Moderním trendem jsou LED světelné hadice Lafiora, které svítí či blikají několika barvami - červeně, žlutě, modře i zeleně, napájí se baterií s časovačem na 6 hodin a délka 9,75 metrů stojí 529 ,“ popisuje Tadeáš Tenkl z Hornbachu. „Na osvětlení zábradlí nebo stromku v květináči je ideální shlukový řetěz s Micro LED, který má na délce 10 metrů 768 malých světelných zdrojů, které blikají, plápolají anebo vytvářejí efekt padajícího deště.“

 

Letošním trendem jsou také světelné objekty. „Například LED světelný stromek Lafiora z 300 malých LED zářivek vytváří 125 cm vysoký zářící stromek. Součástí atraktivní venkovní výzdoby jsou i venkovní nafukovací nebo keramické figury,“ říká Tadeáš Tenkl z Hornbachu a dodává, „více než dva metry vysoký nafukovací LED Santa, tučňák či vánoční stromek od značky Lafiora jsou originální dekorace, které na zahradě zaručeně upoutají pozornost. Některé postavy mají zabudované LED osvětlení a integrovaný nafukovací systém, který stačí pouze zapojit do elektrické sítě.“

Hornbach

Společnost HORNBACH je nezávislá, rodinná společnost, založená v roce 1877 a jako jediná v segmentu stavebních marketů má za sebou historii sahající přes šest generací. Společnost v současné době provozuje 158 stavebních a zahradních marketů v devíti evropských zemích, z toho 10 v České republice.

Koncept prodeje a sortiment výrobků jsou plně orientovány na potřeby zákazníků, kteří realizují své projekty, a také na profesionály. HORNBACH svým zákazníkům zaručuje trvale nízké ceny a zajišťuje si tak prvenství ve svém oboru. Četné nezávislé testy a studie potvrzují vysokou kvalitu poskytovaného poradenství a také výborný servis.

Společnost Hornbach je průkopníkem v oboru, neboť právě ona otevřela první kombinovaný stavební a zahradní market (1968), první velkoplošný „stavební hobby market“ (1980) a první stavební market s integrovaným Drive-in centrem (2003). Těmito kroky opakovaně dokládá svou schopnost inovovat. HORNBACH je několik desítek let významným zaměstnavatelem, v současné době se na úspěchu firmy podílí přibližně 20 000 zaměstnanců, z toho více než 1 500 v České republice.

Více informací na: www.hornbach.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry