V Holešovicích probíhá revitalizace administrativní budovy Metropolitan

Jana Brožková, 21.12.2019
Realizace projektu přinese zvýšení úspory energií Největší slovenský rezidenční developer CRESCO REAL ESTATE začal v Praze obnovovat další, v pořadí již druhou administrativní budovu. Po bývalé centrále výrobce svítidel TESLA v Holešovicích začal investor ve stejné lokalitě revitalizovat dvacetiletou budovu Metropolitan.

Administrativní budova Metropolitan již neodpovídala současným požadavkům na moderní a energeticky nenáročné kancelářské prostory. Naším cílem je budovu nejen modernizovat, ale především ji zpříjemnit našim stávajícím i budoucím nájemníkům. Realizace projektu přinese zvýšení úspory energií, dispoziční změny, zlepšení pracovního i klientského komfortu. Věříme, že po dokončení rekonstrukce, které je naplánováno na jaro 2020, bude budova Metropolitan schopna konkurovat i novostavbám nejen v Holešovicích,“ prozrazuje  Jan Krnáč, výkonný ředitel CRESCO REAL ESTATE.

V budově se sedmi nadzemními podlažími s celkovou pronajímatelnou plochou 4 500 m2 a dvěma podzemními podlažími je aktuálně pronajatých již přes 80 % kanceláří. Cílem modernizace, která je naplánována pro zachování bezproblémového provozu do několika fází, je kromě dispozičních změn a energetických úspor, zejména celkové zkvalitnění pracovního prostředí.

Developer jako první spustil rekonstrukci sociálních zařízení v celé budově a výměnu chladicí jednotky za úspornější s lepšími technologickými parametry. Ve druhé etapě proběhne modernizace přízemí budovy včetně moderní recepce, jehož návrh připravilo  pražské architektonické studio SOA architekti.  Novým vstupním portálem získá interiér vstupní recepce a lobby reprezentativní charakter pro neformální setkání s klienty i obchodními partnery.

Náš návrh tyto prostory propojuje, zjednodušuje a aplikací moderních povrchů i celkově zkvalitňuje,“ prozrazuje o redesignu vstupních prostor  architekt Ondřej Laciga z ateliéru SOA architekti  a dodává: „Společnost CRESCO REAL ESTATE nás překvapila pozitivním přístupem k odvážnému návrhu a následnou důvěrou k práci architekta.“

V rámci renesance cyklistiky v Praze má projekt u vjezdu do podzemních garáží  novou kolárnu  se zázemím a sprchou. Parkování kol bude dostupné přímo z ulice bez nutnosti překonávat schody. Rekonstrukcí projdou i dvě podlaží podzemních garáží s kapacitou 100 parkovacích míst. Kromě výměny svítidel za úspornější LED osvětlení přibydou v garážích i nabíjecí stanice pro elektromobily a elektrokola.

V létě tohoto roku spustil slovenský developer CRESCO REAL ESTATE v Praze přeměnu i bývalé centrály výrobce svítidel Tesla na moderní kancelářské prostory v industriálním stylu. Projekt  UNIQ Tesla  vrátí život klasické budově a přispěje k povznesení jedné z rychle se rozvíjejících pražských čtvrtí Holešovice.

Budova se sedmi nadzemními a jedním podzemním podlažím přinese 11 tisíc čtverečních metrů celkové podlahové plochy. Projekt UNIQ Tesla přinese inspirativní pracovní prostředí pro moderní profesionály, které podpoří jejich spokojenost a kreativitu. Originální firemní prostředí v živé lokalitě je jedním z efektivních způsobů přilákání talentovaných mladých lidí. Autorem návrhu je renomovaný  ateliér Bogle Architects.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba