Granitový dřez je luxus a kvalita za dosažitelnou cenu

REKLAMA       Inzerce, 30.12.2019

Nabídka v oblasti kuchyňských dřezů je široká a nejobvyklejším materiálem zřejmě zůstává nerez, Dnes jsou ale stále oblíbenější granitové dřezy, z moderních kompozitních materiálů. Granit patří mezi odolné horniny, jako je žula. Je tvořen na bázi křemíku, slídy a příměsí (magnetit, apatit a další). Franke patří mezi uznávané a přední výrobce granitových dřezů.

Granit má neocenitelné vlastnosti jak z hlediska estetického, tak kvůli vynikajícím užitným charakteristikám. Z estetického hlediska je velkou výhodou, že charakter materiálu dovoluje širokou variabilitu barevné škály i tvarů, takže zvolený dřez lze vhodně zakomponovat do libovolně laděné kuchyně. K lákavým vlastnostem z užitného hlediska bezesporu patří odolnost vůči vysokým teplotám, odření, poškrábání a jinému mechanickému poškození a také vůči usazování nečistot. Neocenitelnou vlastností je také schopnost zachovat stálý vzhled včetně barevnosti po velmi dlouhé období.

5 důvodů, proč volit granitový dřez Franke:

  • Nízká pórovitost zabraňuje usazování nečistoty, a také se snáze čistí.
  • Antibakteriální složení zaručuje vyšší míru hygieničnosti oproti ostatním materiálům.
  • Odolnost vůči vysoké teplotě, a také vůči náhlým změnám teplot.
  • Granitový dřez nelze poškrábat, ani nožem.
  • Variabilita nabídky barev i typů granitových dřezů Franke

Granit je cenově dostupnější variantou než keramika, přitom nabízí stejnou úroveň kvality a možností barevných i tvarových. Výhodou nerezu je možná jeho cenová úroveň a podobná tvarová variabilita, nikoli ale už barevné možnosti a odolnost při užití. Granitové dřezy Franke nabízejí kombinaci toho nejlepšího ze všech třech těchto možností.

Možnosti volby typu granitových dřezů Franke:

  • jednodřez nebo dvoudřez
  • s vaničkou, nebo s odkapovou plochou, nebo s vaničkou   i odkapem
  • podle umístění – do linky, nebo do rohu linky
  • pro spodní montáž

Pokud se rozhodnete pro moderní a kvalitní materiál dřezu, jako je granit, stačí si mezi mnoha nabízenými granitovými dřezy Franke vybrat.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně