Jak zajistit dětem zajímavé letní prázdniny? Mohou studovat jazyk i se bavit

Dnešní generace dětí se bez jazykové výbavy neobejde. Kromě výuky ve škole a doučování pomáhají žákům zlepšit cizí jazyk i studijní pobyty v zahraničí. Pokud máte doma juniora, kterému byste chtěli usnadnit v budoucnu cestu za vysněným povoláním a zároveň mu dopřát nezapomenutelný prázdninový zážitek, zpozorněte. Právě nyní je totiž nejlepší čas na rezervaci letních jazykových pobytů.

„Ceny letenek na letní termíny jazykových kurzů jsou momentálně nižší a většina zahraničních škol má stále volné kapacity. Právě s kapacitou bývá pak před létem problém. Většina škol má místa vyprodaná, a proto se výběr možných variant velmi zužuje,“ říká Kristýna Linhartová, manažerka portálu Study.cz, který každoročně zprostředkovává kurzy pro stovky dětí.

Spojení příjemného s užitečným

Během dvou týdnů intenzivního studia v zahraničí se junioři rozmluví, naučí se používat ustálená slovní spojení a rozšíří si slovní zásobu. Jazykový kurz je tak mnohdy přínosnější než několik měsíců v běžné škole, kde výuka jazyka probíhá jen pár hodin týdně. Žáci se ale zároveň nemusí bát, že by přišli o zábavu, která k prázdninám neodmyslitelně patří.

Například na Maltě, jedné z nejoblíbenějších destinací pro letní jazykové pobyty, mohou studenti po výuce trávit volno na pláži nebo hraním týmových her. Pro juniorské účastníky je během celého kurzu vždy připraven bohatý program. Výuka probíhá zábavnou formou a často se pořádají výlety po okolí.

Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem

Největší poptávka je samozřejmě po kurzech s anglickým jazykem, které žáci jezdí nejčastěji studovat do Anglie a na již zmiňovanou Maltu. Výuka hlavního světového jazyka ale může probíhat i v dalších evropských zemích. „Za zvážení jistě stojí Irsko, kde je obecně méně turistů a větší pravděpodobnost, že ve škole nebudou další česky mluvící studenti,“ doplňuje Linhartová.

V posledních letech mezi českými studenty roste zájem i o další jazyky, jako jsou francouzština, němčina či španělština. Jejich výuka probíhá nejčastěji v zemích, kde tento jazyk převažuje. V případě francouzského jazyka je stále oblíbenější destinací Montpellier, kde je bohaté kulturní vyžití. Za zlepšením španělského jazyka zas účastníci kurzů míří do Malagy nebo Valencie, kam přes léto létají přímé spoje z Prahy.

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy