Velikonoční recepty netradiční: recept na muffiny na slano

Velikonoční muffiny na slano z podle šéfkuchaře z pražského hotelu není tradičním receptem, ale o to je zajímavější. Muffiny budou vonět a chutnat anglickou slaninou a čedarem.Recept na muffiny na slano upečte o Velikonocích

Velikonoční muffiny na slano - recept dle šéfkuchaře pražského hotelu Duo Radka Pálky

300 g anglické slaniny nakrájené na nudličky

200 g mladého špenátu nebo otrhaných mladých kopřiv ( já jsem použila zmražené špenátové

listy, které jsem nechala rozmrznout )

250 g hladké mouky

1 lžičku soli

2 lžičky kypřícího prášku

1/2 lžičky jedlé sody

80 g zralého čedaru (nastrouhaného na hrubo)

2 vejce

75g másla rozpuštěného a zchladlého

250ml podmáslí

pažitka - malý svazek nasekaný

Postup:

1.                  V míse smícháme mouku, sůl, kypřící prášek, jedlou sodu a většinu sýra.

2.                  V druhé misce si prošleháme vejce, rozpuštěné máslo a podmáslí. Přilijeme k suchým

3.                  přísadám a krátce promícháme, jen aby se těsto smísilo.

4.                  Přimícháme zchladnou opečenou slaninu, spařený (vymačkaný) špenát nakrájený na hrubo a pažitku na jemno.

5.                  Těsto vkládáme do formy na muffiny (jednu velkou lžíci) vyloženou čtverečkem pečícího papíru.

6.                  Posypeme zbylým sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180-200°C 20 minut dozlatova, až špejli zapíchnutou do středu vytáhnete čistou.

7.                  Po upečení muffiny potřu olejem, aby se krásně leskly, není to nutné.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend