Pozvěte americkou lednici do české rodiny

REKLAMA       Inzerce, 28.3.2020

Snad v každém americkém filmu, kromě těch válečných samozřejmě, se alespoň jedna scéna odehrává u lednice. Je to velká lednice, americká, která se podobá skříni. Do Evropy přišla tahle nádherná monstra až později, prý na konci 70. let, a k nám z pochopitelných důvodů dorazila až po roce 1989.

Jsou to sice lednice dražší a svými velkými rozměry se nehodí do každé kuchyně, ale pokud se už pro ně rozhodnete, určitě si najdete tu správnou pro sebe. Charakterizuje je propracovaný design i technologie. Jsou nepřehlédnutelným středobodem každé kuchyně, nabízejí se v bílé i v nerezu, nebo dokonce i barevné varianty, jsou dvoudveřové, čtyřdveřové nebo třídveřové. Mohou mít výrobník ledu a nabídnout vám načepovat si čerstvou studenou vodu, nebo můžete otevřít jen minibar a vybrat si nápoj.

Tenhle nádherný kolos sice bývá trochu hlučnější, než „obyčejná“ lednička a vzhledem ke svým rozměrům, které musí ochladit a dalším funkcím mají také náročnější provoz, ale i on se nabízí v energetické třídě od A+ až po A+++. Velkorysý prostor zato dovoluje díky velkému objemu a přehlednému vnitřnímu uspořádání organizovaně uskladnit spoustu potravin pro velkou rodinu.

Americká dvoukřídlá lednička má z jedné strany lednici a z druhé (té s užšími dveřmi) mrazák, ty třídveřové mají více variabilní prostor k uskladnění ovoce, zeleniny nebo masa. Modely lednice se šuplíkem mohou v zásuvce ukrývat mrazák, nulovou zónu nebo minibar. Některé je možné připojit na vodu, pak budete mít stále možnost si načepovat vychlazenou filtrovanou vodu a led, jiné mají manuální zásobník, takže nabízejí podobnou možnost., ale vodu musíte doplňovat sami.

Potom jsou tu další vyspělé funkce a vychytávky, které známe z klasických chladniček a které samozřejmě mají i americké lednice, jako je NoFrost systém, LED osvětlení, nulová zóna, antibakteriální povrch, Twin Cooling pro samostatné systémy chlazení a mrazení, ionizátor, turbo chlazení a mrazení pro rychlé zchlazení nově vložených potravin, prázdninový režim při předpokládaném dlouhém neotvírání apod.

Pojďme se zastavit u Twin Cooling, které je pro americké lednice charakteristické, kdežto u klasických lednic s mrazákem spíše méně časté. Jedná se o dva chladicí systémy, pro chladící a mrazící část lednice, které udržují samostatně optimální podmínky v obou částech lednice. Jedná se o dva oddělené okruhy, které fungují nezávisle. To velmi oceníte, pokud potřebujete vypnout chladící okruh lednice a nechat zapnutý pouze mrazák a naopak. Hodí se vám to například při odjezdu na dovolenou, nebo když se rozhodnete udělat v ledničce nebo v mrazící části velký úklid.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně