Německá kvalita značky Bosch doma pomůže kutilům, zahradníkům i kuchařům

REKLAMA       Inzerce, 28.3.2020

Značka Bosch své výrobky v českých zemích nabízela už na sklonku 19. století, regulérní pobočku měla v Praze od roku 1920. Po konci války ji musela zavřít, ale po roce 1989 si spolehlivé a kvalitní spotřebiče Bosch zase můžeme kupovat – a dokonce se některé na českém území i vyrábějí. Značka vyrábí i nabízí spotřebiče pro domácnost, obchod i průmysl – nejen běžné domácí spotřebiče včetně kuchyňského robota Bosch, ale také náhradní díly, nářadí a příslušenství pro automobily, a to včetně softwaru a hardwaru pro diagnostiku v této oblasti.

Ale abychom se obrátili k domácnostem, pro tuhle oblast nabízí značka Bosch domácí spotřebiče, zahradní nářadí a techniku, elektrické nářadí pro kutily, a také sofistikované systémy pro vytápění, tepelná čerpadla, ohřev vody a solární systémy. A když se podíváme přímo na domácí spotřebiče, i tady nabízí komplexní škálu výrobků – od kuchyňských robotů, food procesorů, praček, sušiček, myček, ledniček a mrazniček, po trouby, digestoře, grily, kávovary, toastovače, žehličky a vysavače.

Když si do kuchyně vyberete kuchyňský robot Bosch, nebudete zklamáni, protože ať se budete rozhodovat podle jakéhokoli kritéria, najdete model, který vašim požadavkům vyhoví a usnadní vám každodenní provoz domácnosti. Protože když potřebujete, aby vám kuchyňský robot dobře sloužil, nemůžete podcenit jeho kvalitu.

Obecně kuchyňský robot nepatří k nejlevnějším spotřebičům, proto je dobré vybírat konkrétní model bedlivě podle promyšlených kritérií, aby se vybraný robot stal příjemným a platným pomocníkem u obvyklých přípravných činností v kuchyni. Napřed si proto ujasněte – budete používat robota často? K jakým činnostem nejčastěji – pro přípravu těsta? Hnětení, míchání, šlehání? A často také něco strouháte, krouháte, melete nebo mixujete? Má vybraný model ty správné nástavce, nebo dají se dokoupit? A v jakém objemu obvykle pracujete, jak velkou pracovní mísu tedy zvolíte?

Vybrat si můžete z robotů řady MUM, případně OptiMUM - všechny mají planetární způsob míchání, které umožní rychlé a dokonalé promíchání všech přísad, a spíše větší objem mísy od 3,9 do 5,5 l umožní zpracovat i větší objem krému nebo těsta. Proto můžete raději volit i vyšší příkon motoru, který si poradí i s těžšími těsty - pohybuje se od 500 do 1500 W a pokud budete robot používat častěji a k náročnějším činnostem, pak se doporučuje příkon kolem 1000 W. Díky široké škále vysoce kvalitního a profesionálního příslušenství jsou všechny řady kuchyňských robotů Bosch velmi všestranné a zvládají více různě náročných činností. Z klasického robota se tak může stát mixér, mlýnek, odšťavňovač, prostě cokoli potřebujete.

Podívejte se také na počet rychlostí, některé modely umožňují plynulou regulaci otáček a některé mají šikovné tlačítko Pulse (neboli turbo tlačítko).

Robot Bosch ušetří váš čas při nudné přípravné činnosti, kdy za vás sám může vytrvale šlehat nebo hníst, pouze pod vaším dohledem a vy ho potom můžete umýt v myčce. Je proto důležitý i materiál, ze kterého je mísa, a hlavně (kvůli odolnosti při vyšších nárocích na výkon) vnitřní převody. Nevýhodou může být, že kuchyňský robot je obvykle poměrně těžký a velký (ale na druhou stranu je díky tomu stabilní při práci), takže pokud ho budete používat spíše méně často a po použití uklízet, bude to trochu nešikovné. Aby vám kuchyňský robot nejen pomáhal, ale také se do vaší kuchyně hodil, můžete si vybrat materiál a barvu pláště, pak bude na vaší lince elegantně čekat, dokud ho znovu nevyzvete ku pomoci s přípravou další dobroty pro celou vaši rodinu.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně