Jarní recepty: svačinové jogurtové sušenky

Sušenek není nikdy dost. Obzvlášť tehdy, když máte malé děti. Představují svačinku, kterou sbalíte do pytlíku nebo dózičky a vezmete ji s sebou na hřiště, na nákup, na procházku, zkrátka kamkoliv. Mají skvělou vlastnost, že dokážou prcky uklidnit, když to na ně přijde. Jestli ale nemáte rádi přeslazené sušenky z těžko identifikovatelných surovin, vyrobte si ty naše. Jejich hlavní ingrediencí je totiž bílý jogurt plný jogurtové kultury a možná i probiotik. A co je nejdůležitější – vaši nejmenší si na nich opravdu pochutnají.

Sušenky sbalíte do pytlíku nebo dózičky
Zdroj fotografií a autor textů: Akademie kvality

Počet porcí: 1 velký plech
Doba přípravy: 35 minut
Náročnost: *

Ingredience:

300 g hladké mouky

250 ml bílého jogurtu

100 g cukru krupice

100 ml mléka

1 vejce

1 lžička kypřicího prášku

1 lžička vanilkového extraktu

špetka soli

cukr moučka na dozdobení

Postup:

1.       V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, vanilkový extrakt a sůl.

2.       Poté přidejte jogurt, mléko a vejce a směs propracujte, dokud nevznikne hladké těsto.

3.       Zdobicím sáčkem nebo lžičkou vytvořte ze směsi na plechu s pečicím papírem malé hromádky
a zploštěte jim vršky.

4.       Dejte péct na cca 10 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

5.       Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Tip: Bílý jogurt se vyrábí pouze z pasterovaného mléka, které je fermentováno ušlechtilými mikroorganismy. Jogurt může také obsahovat tzv. probiotika, která přechodně osídlují střevo
a pozitivně působí na lidský organismus. Informaci o obsahu probiotik najdete na etiketě.

 



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend