Jarní recepty: chřestový salát se slaninou a sázeným vejcem

Gurmáni jsou nadšení, chřestová sezóna je v plném proudu! Proto by byl hřích nezahrnout ho do nějakého lákavého receptu. Tato zelenina je plná vitaminů a minerálů (C, E). Přináší našemu organismu řadu benefitů. Chřest je skvělou alternativou pro všechny, kteří moc nevyhledávají zeleninu a současně mají mlsný jazýček. My jsme ho využili v našem salátu. Ale nenechte se mýlit. I když se jedná o salát, najdete v tomto pokrmu plnohodnotný oběd nebo večeři.

Chřestová sezóna je v plném proudu!

Zdroj fotografií a autor textů: Akademie kvality

Recept na chřestový salát se slaninou a sázeným vejcem

Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *

Ingredience:

250 g zeleného chřestu

100 g kvalitní slaniny

hrst čerstvého špenátu

6 ředkviček

2 vejce

40 g tvrdého sýra

1 den starý rohlík nebo houska

60 ml olivového oleje

šťáva z ½ citronu

sůl

čerstvě mletý pepř

olivový olej

Postup:

1.       Chřest očistěte a jeho konce zkraťte asi o 3 cm. Poté ho oloupejte v dolní třetině.

2.       Dejte ho pouze na 1 minutu do vroucí osolené vody a po vyjmutí ihned zchlaďte pod studenou vodou.

3.       Chřest osušte a dejte do mísy, ve které ho promíchejte s pokrájenými ředkvičkami a špenátovými listy.

4.       V troubě předehřáté na 180 stupňů si opečte plátky slaniny a pečivo pokrájené na kostičky.

5.       Na dresink smíchejte olej, citronovou šťávu, sůl a pepř a zalijte jím připravenou zeleninu.

6.       Servírujte s opečenou slaninou, krutony, zastrouhané sýrem a se sázeným vejcem, které připravte na kapce oleje a osolte.

Tip: Věděli jste, že z plátku kvalitní slaniny získáte pěknou dávku energie? A když sáhnete po libovějším kousku, doplníte svému organismu dokonce plnohodnotné bílkoviny a minerály ze svaloviny ve snadno využitelné formě.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend