Češi zvolili nejoblíbenější technologie roku 2020

Nakupování, doprava nebo finance. Ve všech těchto oblastech pomáhají inovativní služby šetřit lidem čas, peníze i zdroje. Mnohdy si ani sami zákazníci neuvědomují, jak moc by se jim zkomplikoval běžný den nebýt moderních technologií. Ty nejlepší za rok 2020 vybrali Češi v Zonky Innovation Awards. Soutěž se konala letos podruhé s jasným cílem zviditelnit inovativní firmy a jejich skryté technologické hrdiny. Dohromady odevzdala veřejnost přes 61 tisíc hlasů.

„Díky novým technologiím dokážeme naši službu neustále posouvat a nabízet klientům lepší a výhodnější produkt. Technologie nám umožňují, aby za naší službou stáli sami zákazníci a abychom mohli společně s nimi kultivovat finanční trh. Chtěli jsme povzbudit i další firmy, aby investovaly do technologií, a šetřily tak zákazníkům peníze, čas i zdroje,” vysvětluje CEO Zonky Jiří Humhal. Dodává, že technologie jsou mnohdy jako tajní hrdinové - nevidíme je, ale pomáhají nám. „Právě na to jsme chtěli v rámci soutěže upozornit a ocenit ty služby, které dokážou svým produktem zaujmout nejvíce zákazníků.“

Letos Češi rozhodovali o nejlepší inovativní službě v oblasti přepravy, bydlení, domácnosti, volného času a financí. Novinkou byly kategorie Český startup a Inovace roku. Nově se také hlasovalo v kategorii Služby pro podnikatele, garantem sekce se stala Asociace podnikatelů a manažerů. Garanty dalších kategorií byly Česká asociace sdílené ekonomiky a Česká fintech asociace, server StartupJobs.cz zaštítil kategorii Český startup. Dohromady se do soutěže zapojilo na 80 firem a služeb, mezi nimi vybrali Češi 8 nejinovativnějších. O Inovaci roku rozhodovala porota složená z odborníků na technologie a partnerů soutěže.

Zonky Innovation Talks - když lidé inspirují

Na soutěž letos poprvé navazují série debat se CEO jednotlivých firem, tématem jsou trendy v oblasti inovací a technologií. Debaty odstartovaly první březnový týden pod názvem Zonky Innovation Talks. Podle organizátorů je zcela zásadní, aby se vize a myšlenky zástupců úspěšných inovativních firem dostaly k veřejnosti. Můžou tak k nastartování zajímavých služeb inspirovat další inovátory, kteří zatím o technologickém zlepšováku jenom přemýšlejí. Další Zonky Innovation Talk v online formátu se uskuteční v pondělí 25. 5. 2020 od 17:00 hodin. Debatu bude možné sledovat na facebookové stránce Zonky, zúčastní se jí zástupci firem, které vyhrály v jednotlivých kategoriích.

Výsledky soutěže

Inovace roku: Rohlik.cz

Přeprava lidí a věcí: Zásilkovna

Ubytování: Bezrealitky

Služby pro domácnost: Rohlik.cz

Volný čas a sdílená zkušenost: Heureka

Správce financí a platební nástroje: PayU

P2P platformy: HitHit

Služby pro podnikatele: Dotykačka

Český startup: City Safety

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy