V krkonošských Vítkovicích se rozbíhá stavba luxusního komplexu

Důraz na tradiční architekturu a technologie V krkonošských Vítkovicích se rozbíhá stavba luxusního komplexu Aldrov Apartments & Resort developerské společnosti Crescon. Generálním dodavatelem se stala firma VCES. První etapa areálu se 64 apartmány ve třech domech by měla být hotova na zimní sezónu 2021/2022. Již přes 40 % z nich má svého majitele. Jednotky jsou určeny k rekreaci, slouží však také jako výhodný a bezpečný investiční produkt. Architekti pod vedením Aleše Žalského aktuálně projektují i krkonošskou hospodu, která se nachází přes ulici. Úplné dokončení areálu, jenž zahrne celkem 12 budov, 139 apartmánů a nadstandardní hotelové služby, je plánováno na zimní sezónu 2022/2023.

V první fázi, jež se právě začala stavět, vznikají tři domy s celkem 64 apartmány a společenská budova, v níž rezidenti i hosté najdou restauraci, pekárnu, vinný bar, bazén, wellness a multifunkční místnosti, které mohou sloužit například k pořádání konferencí. „Za generálního dodavatele stavby jsme vybrali firmu VCES, jež má bohaté zkušenosti z mnoha segmentů včetně rezidenční výstavby. Ačkoliv očekáváme dokončení úvodní fáze na zimní sezónu 2021/2022, již více než 40 % apartmánů je prodáno. Zájem byl sice chvíli utlumen kvůli koronaviru, ale už zase roste. Jde totiž o ideální lokalitu pro tuzemskou dovolenou i o bezpečné zhodnocení peněz. Druhou etapu s pěti menšími domy s celkem 75 byty plánujeme dát do prodeje na konci letošního roku, popřípadě začátkem příštího,“ říká Jan Jerie, ředitel společnosti Crescon.

Důraz na tradiční architekturu a zelené technologie

Komplex Aldrov Apartments & Resort vyrůstá v krkonošských Vítkovicích nedaleko Špindlerova Mlýna, uprostřed krásné přírody a s možnostmi mnoha celoročních volnočasových aktivit. V samotné obci se nachází lyžařský areál Aldrov s pěti sjezdovkami a zázemím pro dětské lyžaře. Všech dvanáct horských chat, které se zde staví, respektuje klasickou místní horskou architekturu. Vyznačují se sedlovými střechami a dřevěnými obklady fasád, doplněných moderními velkoformátovými okny. Osm budov zahrnuje bydlení v dispozicích od 1+kk až po 4+kk s vysokými stropy, podkrovní galerií, krbem a privátní saunou. Některé apartmány budou přizpůsobené pro potřeby osob se sníženou pohyblivostí. Samozřejmostí jsou parkovací stání v podzemní garáži, lyžárna a sklepní kóje pro uložení sezónního vybavení. Vedle domů pro rekreační bydlení vznikne také krkonošská hospoda a společenské budovy, které nabídnou špičkový hotelový servis a mnoho služeb pro relaxaci, wellness i sportovní vyžití.

„Protože je resort obklopen přírodou, bylo pro nás důležité do projektu začlenit i zelené technologie. Ve společenské budově A1 projektujeme využití šedé vody, rekuperaci odváděného tepla z wellness a také z teplé odpadní vody kvůli snížení nákladů na vytápění bazénu,“ popisuje Jerie.

Zdejší vyžití zahrne například sportovní hřiště, lezeckou stěnu, venkovní cvičiště jógy či venkovní dětské hřiště a vnitřní dětská herna. Samozřejmostí bude půjčovna zimního vybavení, horských kol a elektrokol i široká nabídka wellness procedur.

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality