Trh nájemního bydlení: vlajkovým projektem je Tulipa Karlín

Cílem developera je zaměření na nájemní byty

Společnost AFI Europe, figurující v top desítce pražských rezidenčních developerů, mění svoji dosavadní strategii ve prospěch nájemního bydlení. Všechny další rezidenční projekty, které společnost v budoucnosti v tuzemsku postaví, již budou určeny na pronájem s cílem vybudovat vlastní portfolio cca 1 000 nájemních bytů.

AFI Europe navazuje na své dosavadní zkušeností s nájemním bydlením v Německu. Ty  chce využít nejen v ČR, ale i v dalších státech střední a východní Evropy, kde v současnosti působí. Prvním takovým projektem u nás se stane Tulipa Karlín v Praze 8, kde vznikne více než 100 nájemních bytů doplněných o obchody a služby. Výstavba projektu byla právě zahájena. Dokončení se očekává v posledním čtvrtletí 2021. Celková investice AFI Europe přesáhne 1 miliardu korun.

„Poptávka po bydlení v Praze zůstává i v současné době stále silná. S rostoucími cenami nemovitostí v době před koronavirem, které pravděpodobně neklesnou ani poté, co pandemie odezní, je pro lidi stále těžší dosáhnout na hypotéku a pořídit si vlastní byt. V kombinaci s nastavením současné generace milieniálů, která se nechce vázat a ve výběru místa i stylu života preferuje flexibilitu, se ve zvýšené míře dostává ke slovu nájemní bydlení. Rozhodli jsme se proto cíleně zaměřit na výstavbu nájemních bytů, které budou pro klienty atraktivní, a zároveň nám budou přinášet dlouhodobě stabilní příjmy,“ komentuje Doron Klein, ředitel společnosti AFI Europe pro Českou republiku.

Tulipa Karlín vyroste na rohu ulic Thámova a Pernerova poblíž stanice metra „B“ Křižíkova. Dvě stávající budovy z počátku 20. století plánuje developer rekonstruovat a doplnit o novostavbu ve tvaru písmene „L“. Převládající funkcí bude nájemní bydlení, nebudou však chybět ani prémiové kanceláře a maloobchodní jednotky. Ve vnitrobloku vznikne malé nádvoří s relaxačními zónami pro rezidenty. Celý projekt doplní veřejné plochy s udržovanou zelení. Za architektonickým návrhem stojí ateliér Bevk Perović arhitekti.

Karlín se v průběhu posledních let stal jednou z nejatraktivnějších pražských lokalit. Leží nedaleko centra, nabízí kompletní občanskou vybavenost od obchodů a služeb až po restaurace a kavárny, skýtá dostatek zeleně a spoustu možností pro volnočasové aktivity. Centrum města je vzdáleno od projektu dvě zastávky metrem anebo pět minut jízdy automobilem.

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality