Ministerstvo obrany vyhlásilo letos už třetí výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku

army.cz, 9.6.2020
Informaci o zveřejnění inzerátu na internetových stránkách www.onnm.army.cz a www.centralniadresa.cz přinesl dnes také deník Právo. Současně jsou tyto nemovitosti nabízeny ke koupi i na veřejných portálech www.hyperreality.cz a www.sreality.cz.

Ministerstvo obrany nabízí 42 nemovitostí, z nichž téměř dvě třetiny představují pozemky různých kategorií, které jsou nabízené jak samostatně, tak v různě velkých souborech i výměrách. Minimální požadovaná kupní cena v souhrnu dosahuje 12,4 milionů korun.

Mezi deseti zcela nově nabízenými nemovitostmi je volně přístupný pozemek o výměře cca 0,5 ha v katastrálním území Staňkovice u Žatce v těsné blízkosti dálnice D7 a v bezprostřední blízkosti fungující strategické průmyslové zóny Triangle. Zajímavý je i volně přístupný pozemek o rozloze 0,1 ha na jihovýchodním okraji Kostelce nad Labem a dále oplocený pozemek o rozloze 0,05 ha nacházející se poblíž Husova náměstí ve Vamberku.

Ministerstvo obrany opakovaně nabízí dva volně přístupné pozemky o celkové výměře 0,87 ha ležící cca 2 km od jižního okraje města Jihlavy v katastrálním území Pístov. Dále čtyři pozemky o celkové výměře 3,51 ha v lokalitě Lešany nad Sázavou a deset pozemků o celkové výměře 2,12 ha na několika místech v Kolíně. Za zmínku určitě stojí pozemky u obce Vítězná nedaleko Dvora Králové n/L v katastrálním území Huntířov. Konkrétně se jedná o dvě nabídky, z nichž jedna obsahuje dva pozemky s rybníkem a hrází o rozloze 1,46 ha a druhá také dva pozemky v jejich těsné blízkosti s rozlohou 1 ha. Zmínit je třeba i pozemek o výměře 0,22 ha nacházející se mimo zastavěnou část obce Sedlnice nedaleko města Příbor a volně přístupný pozemek s rozlohou 0,4 ha, který se nachází na jihu okraje městské památkové rezervace Josefov v Jaroměři.

Tradičně jsou již nabízeny také často poptávané objekty bývalého pohraničního opevnění. V Čechách se tentokráte jedná o tři malá opevnění tzv. řopíky v Ústeckém kraji v blízkosti vesnice Mradice u města Postoloprty, pět řopíků v jižních Čechách v okolí obce Písečné a jeden u města Trhové Sviny. Na jižní Moravě u Mikulova jsou ke koupi tři řopíky a jeden u obce Vratěnín. Ve Slezsku je tentokrát v nabídce jedno větší opevnění tzv. pěchotní srub s názvem „Nad potokem“ v blízkosti opavského předměstí Jaktař a jeden řopík nacházející se taktéž v blízkosti Opavy.

Další nabídka nemovitostí bude zveřejněna již 4. srpna tohoto roku.

Internetové stránky www.onnm.army.cz obsahují uvedené i další nemovitosti, jejich fotografie a koncepty kupních smluv. Na stránkách lze nalézt podrobné informace o všech nabízených objektech, podmínky prodeje, termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, termíny prohlídek a povinný formulář Prohlášení zájemce o koupi.

Pro zájemce o pohraniční opevnění je na uvedených stránkách zveřejněn aktualizovaný dokument o základních podmínkách a možnostech nabytí těchto objektů.

]]>


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality