Jak voní a chutná červen: pečený pstruh s koprem a brambory

Jana Brožková (Bydlet.cz), 27.06.2020

Ryba připravovaná na ohni je sice jedinečná, ale pokud k tomu nemá člověk ideální podmínky, nepohrdne ani tou pečenou z trouby. Záleží samozřejmě na její kvalitě i způsobu přípravy. Jestliže jste doposud váhali, jak na to, teď máte šanci zkusit si recept, který zvládne i kulinární začátečník. Na pstruhu si určitě pochutnáte. Řadí se mezi lososovité ryby, jež jsou čím dál tím více oblíbené. Jejich maso je bílé s tmavšími okraji a chuť příjemně jemná. A protože je třeba rybí maso trochu zvýraznit, podtrhnout jeho chuť, nechybí v našem receptu kopr, petržel a citron.

Na pstruhu si určitě pochutnáte

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality

Pečený pstruh s koprem a brambory

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 40 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

2 ks pstruha

300 g přílohových brambor

2 svazky čerstvého kopru

1 citron

150 g másla

hrst hladkolisté petržele

sůl

čerstvě mletý pepř

olivový olej

 

Postup:

1.    Ryby omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte a opepřete.

2.    Citron nakrájejte na kolečka a vložte ho do naříznutého pstruha spolu s očištěnými větvičkami kopru.

3.    Vrchní stranu ryby nařízněte párkrát křížem a pečte zakápnutou olivovým olejem na pečicím papíru v troubě předehřáté na 180 stupňů 15 minut.

4.    Mezitím uvařte přílohové brambory.

5.    Rybu a brambory podávejte s rozpuštěným máslem a čerstvou, posekanou petrželovou natí.

 

Tip: Připravujete-li si doma rybu, zohledňujte, že je rybí maso většinou velmi jemné. Proto byste se měli vyvarovat časově náročných úprav nebo nepřiměřených teplot.

 

 

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Recepty na víkend