Jak voní a chutná červen: cuketové zoodles se špenátovým pestem

Vaříte nejméně jednou týdně špagety, protože bez nich vaše děti nemohou žít? Nabízíme vám zajímavou a především zdravou a chutnou obměnu. Cuketové zoodles neboli nudličky z čerstvých cuket. Děti bude nové jídlo hodně bavit. Ruku na srdce, kdo by si nezamiloval pestrý talíř plný sytě zeleno-červené dobroty? A navíc elegantně zpracujete už asi dvacátou cuketou, kterou jste zrovna dostali od sousedů coby pozornost.

Cuketové zoodles - nudličky z čerstvých cuket

Zdroj fotografií a textu: www.akademiekvality.cz nebo Akademie kvality

Recept na cuketové zoodles se špenátovým pestem

Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 20 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

2 cukety

150 g čerstvého listového špenátu

1 stroužek česneku

50 g tvrdého sýru

8 cherry rajčat

hrst vlašských ořechů

olivový olej

sůl

čerstvě mletý pepř

Gran Moravia sýr k podávání

 

Postup:

1.    Špenátové listy rozmixujte dohladka se stroužkem česneku, sýrem a třemi lžícemi olivového oleje.

2.    Škrabkou na zeleninové špagety nakrájejte omyté cukety a poté je nechte 5 minut restovat na olivovém oleji.

3.    Přidejte špenátové pesto a pokrájená cherry rajčata a chvilku restujte společně.

4.    Podávejte se strouhaným sýrem a vlašskými ořechy.

 

Tip: Při nákupu preferujte voňavé kusy zeleniny bez otlaků a skvrn (drobné vady slupky nejsou zásadní). Hlavní je, aby zelenina působila čerstvým dojmem a byla ideálně na vrcholu své konzumní zralosti, kdy má nejvíc vitaminů, minerálů a stopových prvků.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend