Jak voní a chutná červen: cuketové zoodles se špenátovým pestem

Vaříte nejméně jednou týdně špagety, protože bez nich vaše děti nemohou žít? Nabízíme vám zajímavou a především zdravou a chutnou obměnu. Cuketové zoodles neboli nudličky z čerstvých cuket. Děti bude nové jídlo hodně bavit. Ruku na srdce, kdo by si nezamiloval pestrý talíř plný sytě zeleno-červené dobroty? A navíc elegantně zpracujete už asi dvacátou cuketou, kterou jste zrovna dostali od sousedů coby pozornost.

Cuketové zoodles - nudličky z čerstvých cuket

Zdroj fotografií a textu: www.akademiekvality.cz nebo Akademie kvality

Recept na cuketové zoodles se špenátovým pestem

Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 20 minut

Náročnost: *

 

Ingredience:

2 cukety

150 g čerstvého listového špenátu

1 stroužek česneku

50 g tvrdého sýru

8 cherry rajčat

hrst vlašských ořechů

olivový olej

sůl

čerstvě mletý pepř

Gran Moravia sýr k podávání

 

Postup:

1.    Špenátové listy rozmixujte dohladka se stroužkem česneku, sýrem a třemi lžícemi olivového oleje.

2.    Škrabkou na zeleninové špagety nakrájejte omyté cukety a poté je nechte 5 minut restovat na olivovém oleji.

3.    Přidejte špenátové pesto a pokrájená cherry rajčata a chvilku restujte společně.

4.    Podávejte se strouhaným sýrem a vlašskými ořechy.

 

Tip: Při nákupu preferujte voňavé kusy zeleniny bez otlaků a skvrn (drobné vady slupky nejsou zásadní). Hlavní je, aby zelenina působila čerstvým dojmem a byla ideálně na vrcholu své konzumní zralosti, kdy má nejvíc vitaminů, minerálů a stopových prvků.

 



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend