Češi objevují kouzlo on-line zážitků z pohodlí domova

Koronavirová epidemie ovlivnila všechny oblasti podnikání, tu s dárky na zážitky nevyjímaje. Velká část byznysového světa se přesunula do on-line prostředí, v němž řada společností objevovala nové cesty k zákazníkům. Na tento trend zareagovali rovněž prodejci zážitkových dárků a přizpůsobili svoji nabídku.

Dle zkušeností zážitkových portálů patří mezi dlouhodobě nejžádanější kategorie v prodeji adrenalinové dárky (například větrný tunel či tandemový seskok) a zážitky z auto-moto oblasti (například škola bezpečné jízdy či jízda ve Ferrari). Třetí pomyslnou příčku zájmu českých zákazníků obsadily stále populárnější gastro zážitky; různorodé degustace i kurzy vaření. 

V době pandemie většina zážitků, které nabízíme, nešla z důvodu nově nastolených hygienických pravidel provozovat. Přestože naši nabídku inovujeme průběžně, nyní bylo potřeba našim klientům nabídnout zábavu tak říkajíc na doma. Samozřejmě s důrazem na kvalitu prožitku, neboť ta je pro nás klíčová bez ohledu na to, zda někdo odchází plný adrenalinu z jízdy rychlým vozem nebo si užil příjemné odpoledne na parníku. Online zážitky jsou jasnou volbou, která našim klientům umožňuje nové formy zábavy v domácím prostředí, a to samozřejmě nejen za časů koronaviru,“ přibližuje online zážitky jako svou novinku Rostislav Peníška, majitel portálu Adrop.cz. Ten nabízí více než 300 rozmanitých zážitků určených především mužům, na které se zaměřuje ve všech regionech České republiky.

Mezi zážitky na doma, které si prostřednictvím online spojení mohou nově zájemci užít, patří mimo jiné degustace moravských vína. „Pro konzumenta není žádný rozdíl v informacích, dozví se stejné zajímavosti jako při běžné degustaci. Naše degustační video je natočeno v krásném prostředí tradičního sklípku a výběr šesti vzorků, který online degustace nabízí, je velice pestrý. Zahrnuje bílá vína, růžová i červená, a navíc jedno speciální sladké víno „Bobulák“. Výhodou online degustace je, že si ji zákazník oproti tradiční degustaci nemusí zamlouvat dlouho dopředu a absolvovat dlouhou cestu na jižní Moravu, užije si ji z pohodlí domova. Za mě je to skvělý dárek,“ přibližuje online degustaci moravských vín degustátor a vinař Jan Polehňa.

Ochutnávku vín doplňuje i další nabídka online zážitků na doma; nadšenci mohou otestovat i degustace piv, rumů z celého světa či vybraných ginů z Anglie a Skotska. Nechybí ale ani kurz čajového rituálu anebo degustace kávy. Milovníci vaření si mohou vybrat zážitkové vaření české kuchyně nebo se mohou naučit připravit si pozdní snídani v podobě bohatého brunche.

"Na webu si zákazník jednoduše vybere z nabídky online zážitků a objedná dle svého výběru," vysvětluje Peníška z webu Adrop.cz; vše potřebné, například i včetně degustačních vzorků, mu přijde až domů. Pak už stačí jen vytáhnout sklenky a v domluvený čas se připojit k živému on-line videohovoru s profesionálním degustátorem. Některé ochutnávky nabízejí i svou předtočenou formu, takže si ji můžete dopřát opravdu kdykoliv.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky