Ministerstvo obrany vyhlásilo další výběrové řízení na prodej nepotřebného nemovitého majetku

army.cz, 4.8.2020
Informaci o zveřejnění inzerátu na internetových stránkách www.onnm.army.cz a www.centralniadresa.cz přinesl dnes také deník Právo. Současně jsou tyto nemovitosti nabízeny ke koupi i na veřejných portálech www.hyperreality.cz a www.sreality.cz.

Ministerstvo obrany nabízí 47 nemovitostí, z nichž téměř polovinu představují pozemky různých kategorií a výměr. Minimální požadovaná kupní cena v souhrnu dosahuje téměř osmi milionů korun.

Zajímavé jsou pozemky v Plzeňském kraji v obci Tymákov mezi Rokycany a Starým Plzencem. Tyto mají výměru dva tisíce metrů čtverečních. Ještě o něco větší je nabízený pozemek v Týnci u Janovic nad Úhlavou na Klatovsku. Tento pozemek se nalézá u zámeckého parku. Nabízené jsou také dva pozemky těsně za hranicí uvedeného kraje u Střelských Hoštic s výměrou téměř čtyři tisíce metrů čtverečních. V Praze jsou nabízeny menší pozemky v Praze Michli a na Žižkově. V nabídce jsou dále pozemky na bývalém cvičišti u Benešova u Prahy, v Kolíně a severočeském Jiříkově.

Již tradičně jsou nabízeny často poptávané objekty bývalého pohraničního opevnění. Tentokráte se jedná především o nově nabízená opevnění na jižní Moravě. Čtyři objekty se nacházejí v Podhradí nad Dyjí nedaleko Vranovské přehrady. Devět opevnění za příznivou cenu je nabízeno v Dyjákovicích nedaleko státní hranice s Rakouskem jihovýchodně od Hrušovan nad Jevišovkou. Nabídku doplňují ještě dva řopíky u Mikulova.

Z pevnostních objektů ve Slezsku je třeba zmínit především opevnění většího rozsahu, tzv. pěchotní srub s názvem „Štěrkovna“ u Dolního Benešova. Dále jsou to tři nově nabízené řopíky v Opavě – Jaktaři, v Bělé pod Pradědem a u Horních Životic.

Další nabídka nemovitostí bude zveřejněna již 1. a následně 29. září tohoto roku. K prodeji se připravuje téměř dvacet nových nemovitostí.

Internetové stránky www.onnm.army.cz obsahují uvedené i další nemovitosti, jejich fotografie a koncepty kupních smluv. Na stránkách lze nalézt podrobné informace o všech nabízených objektech, podmínky prodeje, termíny pro podání přihlášek a složení požadované kauce, termíny prohlídek a povinný formulář Prohlášení zájemce o koupi.

Pro zájemce o pohraniční opevnění je na uvedených stránkách zveřejněn aktualizovaný dokument o základních podmínkách a možnostech nabytí těchto objektů.

]]>


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality