Chudoba není nepřekonatelná

REKLAMA       Inzerce, 10.8.2020

Zkuste si vy zámožnější alespoň na okamžik představit, že byste se ocitli ve finanční nouzi. Čímž není míněno, že byste neměli několik hodin nebo maximálně dní na utrácení za naprosté zbytečnosti, ale že byste vážně neměli třeba ani korunu, doma by nebylo už dost možná vůbec nic k snědku a k dovršení všeho zlého by byl na spadnutí další z termínů, kdy je třeba zaplatit něco, co je nezbytné a co nesnese odkladu.

Hodně nepříjemná představa, že? A co je na ní nejsmutnější? Nejspíše ta skutečnost, že taková situace není žádnou fikcí. Pro mnohé z našich řad je to bohužel každodenní realita, mnohým z nás už někdy nezbývalo, než podobnou situaci řešit a mnozí se do ní určitě ještě dostanou. A to klidně i opakovaně.

Jenže jak podobnou situaci řešit? Co učinit, aby se v podobných chvílích zase vše v dobré obrátilo, aby finanční těžkosti nestáhly člověka ke dnu?

 

 

Nejednou je pro někoho podobného vysvobozením, pokud vsadí na možnost půjčit si na to, co je nezbytné, u některé finanční instituce. Taková půjčka totiž dává naději na to, že s její pomocí uhradí i ten, kdo nemá dost vlastních prostředků, vše, co se uhradit má, a má klid. A pak už to jenom postupem času podle dohody zase vrátí.

Jenže aby se tak stalo, je třeba najít finanční instituci a typ půjčky, jež jsou k dispozici a jež dokážou splnit přesně to, co je žádoucí. Ona totiž banka ne vždy půjčí a také ne každá půjčka oplývá dostatečnými přednostmi.

Pro ty, kdo se ocitnou ve finančních problémech, tak bývá nejednou řešením nějaká nebankovní hypotéka . A to z toho prostého důvodů že u této uspějí i žadatelé, kteří by nedokázali splnit kritéria požadovaná obvykle v bankách. Zde se nemusí nezbytně prokazovat vysoké příjmy, zde není nezbytné mít skvěle vypadající daňové přiznání či registry dlužníků, nevadí ani nejeden jiný nedostatek. Stačí zaručit se za splácení zástavou nějaké nemovitosti, stačí mít v budoucnu na splátky a je to.

A proč tedy nevyřešit problémy třeba pomocí nějaké nebankovní hypotéky?

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky