Tmavá nebo černá kuchyň? Proč ne!

Přemýšlíte o nové kuchyni v černé barvě? V poslední době se nábytek tmavých barev dostal do popředí zájmu designérů. Nejen proto, že kuchyně v nových developerských projektech jsou součástí obývacích pokojů, kde působí noblesně.

Také dekory dřeva v tmavém i světlém provedení

Černá, tmavě šedá, modrá, zelená nebo hnědá jsou elegantní barvy, které v interiéru působí velmi dobře, pokud se s nimi pracuje rozumně a citlivě. Abyste se v tmavé kuchyni cítili dobře, mělo by jít o vaše oblíbené barvy a v potaz musíte vzít i jejich působení. Temné odstíny nejsou pro každého. Navíc místnosti uberou na světle, a především opticky zmenšují prostor.

Z toho plyne, že černá nebo jiná tmavá kuchyně by neměla být postavena v malých a nepříliš světlých místnostech. Pokud jste si ovšem pořídili bydlenínovostavbě, kde jsou byty vybaveny velkými okny nebo prosklenými stěnami, tmavý nábytek si můžete dovolit. Nebude působit ponuře, naopak zaujme svou elegancí.

Buďte IN. Kombinujte

Aktuálně jsou módní kombinace černých (spíše matných než lesklých) ploch s barevnými akcenty, protože místnost by neměla být zařízena v jediné barvě. A také s dekory dřeva v tmavém i světlém provedení. Nezapomeňte, že prostor doladí velké plochy, jako je podlaha a stěny.

Pohrajte si s výmalbou, vyberte si třeba stěrku nebo tapetu s perletí nebo metalickými prvky. Nebojte se použít šedou nebo barvu bílé kávy. Základ může být i jemně zlatavý, ale pozor, abyste nepřešli ke kýči.

Nebojte se otisků

Na černém povrchu je vidět každý otisk prstů, usazený prach a smítko. Hladké lesklé plochy se ale dobře otírají. Pokud chcete matnou kuchyň, volte supermaty s úpravou antifinger print proti otiskům prstů. Prstíky od másla, sádla a těsta ovšem zanechají stopy na každém povrchu.

 

Zdroj textu i fotografií: Oresi kuchyně



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně