Mošt pouze nepijeme, ale dodá šmrnc i palačinkám

Pokud toužíte žít co nejvíce v souladu s přírodou, jednou z nejprostších cest je dopřávat si sezónní potraviny. A tou je v tuto chvíli bezpochyby jablečný mošt. Málokoho ovšem napadne použít ho do nějakého pokrmu. Přitom mu dodá jedinečnou chuť. Využití najde nejen nasladko, ale i naslano, třeba v kombinaci s masem.

Mošty můžeme pořídit i v kvalitě bio, stejně tak jako další suroviny, které jsou součástí našich receptů. S výběrem mohou pomoci také značky kvality (např. „Biozebra“ nebo „Biolist“, Klasa, Regionální potravina). Možná vám dokonce šťáva z jablek v jídle zachutná natolik, že ji začnete přidávat naprosto kamkoliv.

Celý pokrm nádherně provoní skořice

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality

Recept na palačinky s jablky, tvarohem a pečenými semínky

Kdo v životě aspoň jednou neochutnal palačinky, jako by nežil. Toto jednoduché jídlo vás uspokojí v kteroukoliv denní dobu. Můžete je snídat, obědvat, ale klidně i večeřet. Abychom dodali palačinkám vyšší výživovou hodnotu, obohatili jsme je o semínka plná vitaminů, minerálů a vlákniny. Více bílkovin kromě semínek zajistí také tvaroh. Nezbytnou součástí jsou jablka a mošt, tedy další várka vitaminů a příjemně svěží chuti. Celý pokrm nádherně provoní skořice.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: *

Ingredience:

Palačinky

200 g hladké mouky

500 ml mléka

4 vejce

špetka soli

Náplň:

3 jablka

250 g tvarohu

200 ml jablečného moštu

1 hrst slunečnicových semínek

1 hrst dýňových semínek

5 kuliček nového koření

4 ks hřebíčku

1 lžička skořice mleté

2 lžíce másla

Postup:

1.       Jablka rozčtvrtíme, vyřízneme jadřince a nakrájíme na tenké plátky.

2.       V rendlíku rozpustíme 1 lžíci másla a přidáme nakrájená jablka, hřebíček, nové koření a skořici.

3.       Vše společně promícháme, zalijeme jablečným moštem a necháme to 4 minuty provařit. 

4.       Slunečnicová a dýňová semínka opražíme na suché pánvi. 

5.       Tvaroh smícháme s 50 ml jablečného moštu.

6.       Veškeré suroviny na palačinky smícháme do hladkého těsta.

7.       Pánev potřeme troškou másla a nízkou teplotu opékáme palačinky.

8.       Hotové palačinky potřeme připraveným tvarohem, přidáme pečená jablka, překlopíme
a posypeme opraženými semínky.

Tip: Co vůbec nazýváme moštem? Ovocnou šťávu, která je vyrobena přímým lisováním z ovoce, u nás nejčastěji z jablek. K jeho výrobě se většinou využívají směsi odrůd, často padavčat. Ovoce musí být kvalitní a samozřejmě bez známek hniloby nebo plísně.




Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend