Bezlepkový mrkvový cheesecake

Suroviny:

  • 300 g mrkve
  • 600 g sýra cottage ve smetaně
  • 100 g másla ořechového másla s vanilkou
  • 3 vejce
  • 60 g kokosového cukru
  • 2 lžíce koření do perníku


Postup:

Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Na korpus v robotu rozmixujeme 200 g mrkve, 1 kelímek (200 g) cottage, 20 g cukru, 20 g ořechového másla, perníkové koření a 1 vejce. Vlijeme do pekáčku vystlaného papírem na pečení a pečeme asi 40 minut.

Mezitím si připravíme náplň: Promixujeme všechny zbylé suroviny – tj. zbytek mrkve, sýra, cukru, másla a vajíček, jenom část másla si necháme stranou na polevu. Vlijeme na předpečený korpus a pečeme do zpevnění povrchu.

Necháme v troubě dojít, druhý den opatrně nakrájíme a ozdobíme máslem Vanilkový rohlíček, případně posypeme oříšky a kokosem

Koláč je bez mouky, lehký a šťavnatý díky mrkvi, má nízký glykemický index díky sýru cottage, máslu a vajíčkům. Doporučuji krájet na menší kousky – je totiž opravdu sytý


 

Nutspread.cz

Český výrobce 100% ořechových másel. Bez přidaného cukru, lepku nebo palmového oleje, pečlivě vybráno jenom z těch nejlepších ingrediencí. Široký sortiment, vynikající chuť i konzistence. S nízkým obsahem sacharidů a nízkým glykemickým indexem zasytí na dlouhou dobu a nerozkolísají hladinu krevního cukru. Zato obsahují velké množství hořčíku, zinku i železa, minerály a zdravé tuky.

Přesvědčte se sami, že i zdravé věci mohou skvěle chutnat.

Více informaci na: www.nutspread.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend