Jste požitkáři? Spěte jako na královském dvoře

První zařizování bytu, kdy bylo třeba pořídit vše najednou a nejlépe za co nejméně peněž už máte za sebou a láká vás vyšperkovat si svůj domov krásnými solitérními kousky, které vám udělají radost a zároveň učiní váš domov výjimečným?

Přírodní damašek je stvořený k požitku

Pokud jste požitkáři i v ložnici a milujete lenošení v posteli, poohlédněte se po povlečení z čistě přírodního damašku. Kromě toho, že vás zahřeje u srdce při každém pohledu na něj, budete si také dlouhé roky vychutnávat luxusní dotek hebkého přírodního materiálu připomínajícího pravé hedvábí. V pokoji je přitom nepřehlédnutelné. Jeho vytkávaný vzor krásně lomí světlo a vypadá luxusně. Garantujeme vám, že celá rodina, včetně domácích mazlíčků, už nebudou chtít spát v ničem jiném.

A nebudou sami, v damašku z podhůří broumovských skal usínají světové hvězdy popu i smetánka z evropských královských dvorů. Vyrábí se totiž z nejjemnějších česaných přízí bavlny pěstované v Egyptě nebo na Egejském poloostrově, tedy krajin, kde je málo srážek. To mu, společně se speciální technikou tkaní a úpravy, dává jeho vyhlášenou jemnost, hebkost a odolnost – lidé si jej často pletou s hedvábím. Co je však příjemné, je jeho cena. Oproti pravému hedvábí je podstatně levnější.

V létě chladí, v zimě zahřeje

Kromě toho, že kvalitní materiál zaručí, že i za dvacet let bude povlečení ve vaší ložnici vypadat stejně, jako byste si jej právě přinesli z obchodu, má také dobré termoregulační schopnosti.

„Damaškové povlečení má tu vlastnost, že v létě absorbuje pot a mírně chladí, v zimě naopak příjemně hřeje. Můžete je tedy používat po celý rok,“ říká Hana Šrůtková z české textilky Veba, jejíž damaškové povlečení najdete v českých domácnostech i v pětihvězdičkových hotelech.

Nač si dát pozor

Stejně důležité, jako použitý materiál, je i ekologické zpracování. „Při výběru povlečení je dobré znát také výrobce, nejenom prodejce. Právě výrobce vám zaručí, že byly při výrobě zvoleny technologické postupy a prostředky šetrné jak k přírodě, tak k vašemu zdraví, a že výrobek splňuje velmi přísné evropské normy kvality,“ doplňuje odbornice z Veby.

Tip na oslňující dárek

Damaškové povlečení z pravé egyptské bavlny se také hodí jako luxusní dárek k výročí či jako svatební dar. Především nevěstě tím vyrazíte dech. Pokud zvolíte jemné pastelové barvy či bílou, nemůžete sáhnout vedle. Jemný vytkávaný vzor nabízí například nové kolekce pro tento rok Pearl nebo Floral dance, moderní vzor ve stylu art deco zase Grafico. A co je příjemné, pokaždé, když půjde obdarovaný spát, si vzpomene právě na vás.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry