Recepty z lokálních surovin: noky se švestkovo-hruškovou omáčkou

Jana Brožková (Bydlet.cz), 27.10.2020

Jak chutná podzim? Právě tak jako naše noky se švestkovo-hruškovou omáčkou. Pokrm, který je dokonale vyvážený, protože sladkou chuť ovoce doplňují nadýchané tvarohové noky. Nechybí ani křupavý komponent v podobě opražené strouhanky smíchané s trochou cukru a voňavou skořicí.

Pokud nemáte domácí džemy nebo povidla, jednoznačně doporučujeme Náš džem ŠVESTKA – HRUŠKA od firmy Petr Kareš – Ovocnářská farma KAREŠ. Ovocné dobroty exkluzivní chuti, které získaly v Královéhradeckém kraji ocenění Regionální potravina.

Sladkou chuť ovoce doplňují tvarohové noky

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz  

Recept na noky se švestkovo-hruškovou omáčkou

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut + 2 hodiny na odležení těsta

Náročnost: **

Ingredience:

1 vejce

1 žloutek

270 g měkkého tvarohu

90 g bílé strouhanky

30 g másla

25 g cukru

vanilkový cukr

sůl

citronová kůra

rum

Omáčka:

1 sklenička džemu Náš džem ŠVESTKA – HRUŠKA od firmy Petr Kareš – Ovocnářská farma KAREŠ

cukr krupice

rum

solamyl

Postup:

1.    Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, ušleháme s cukrem do pěny a pozvolna vmícháme vejce a žloutek. Poté přidáme tvaroh a ostatní suroviny. Necháme odležet asi 2 hodiny v ledničce a polévkovou lžící tvarujeme noky. Vaříme v lehce ochucené vodě podle velikosti noků 5–8 minut.

2.    Strouhanku opražíme na pánvi, poté přidáme skořici a cukr. Hotové noky obalíme ve strouhance.

3.    Na omáčku necháme rozpustit povidla s trochou vody. Přidáme rum a cukr podle chuti. Nakonec zahustíme solamylem, který si rozmícháme zvlášť ve studené vodě.

Názory na článek  Recepty z lokálních surovin: noky se švestkovo-hruškovou omáčkou
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Zavařování a vaření