Closing Bell (3. 12. 2020) – Pfizer ohlásil problémy s dodavatelským řetězcem vakcíny

Zámořské akciové trhy měly během čtvrteční obchodní seance nakročeno k novým rekordním zavíracím hodnotám, optimismus však v závěru obchodování vyprchal po zveřejnění zprávy, že společnost Pfizer ohlásila problémy s dodavatelským řetězcem vakcíny proti covid-19.

Hlavní americké indexy odevzdaly denní zisky a propadly do červených čísel téměř půl hodiny před koncem obchodování. Po vzoru „buy the dip“ se však dokázaly udržet v kladných hladinách. Průmyslový index DJIA zavíral s růstem 0,29 % , S&P 500 oslabil o 0,11 % a technologický Nasdaq přidal 0,23 %. V předposlední obchodní den tohoto týdne se dařilo sektoru energií a nemovitostí. Ekonomická aktivita v několika regionech USA v listopadu kvůli růstu počtu nových případů nemoci covid-19 zpomalila. V dalších je růst pouze mírný. Uvedla to v závěru včerejšího obchodování americká centrální banka ve své pravidelné situační zprávě o vývoji ekonomiky, takzvané Béžové knize.


Ceny ropy rostly druhý den po sobě, jelikož kartel OPEC a jeho spojenci dokázali oznámit zvýšení produkce, aniž by vyděsili trh. Konečně se ropný kartel poučil z minulých chyb. Třináctičlenná Organizace zemí vyvážejících ropu řízená Saúdskou Arábií a 10ti spojenci vedených Ruskem souhlasila se zvýšením těžby o 500 tisíc barelů denně počínaje lednem 2021. Tento krok přinese celkové snížení produkce na 7,2 milionu barelů denně. Ceny ropy při dohodě i přes oznámení mírně rostly. V New Yorku obchodovaná ropa West Texas Intermediate, hlavní indikátor americké ropy, posílila o 36 centů (0,84 %), na 45,66 USD za barel. WTI rostla během měsíce listopadu o 27 %, což je nejlepší výkon od května tohoto roku. Investoři nadále sází na distribuci vakcín a oživení světového hospodářství. Londýnský Brent, globální měřítko pro ropu, zakončil čtvrteční obchodní seanci na ceně 48,71 USD, což je dnešní nárůst o 46 centů (téměř 1 %). V listopadu vzrostl Brent o 28 %, také nejlepší měsíc od květnového růstu o 95 % z dubnových minim.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality