Recept z parní trouby: pstruh se šťávou z bílého vína
Inspirujte se recepty, které jsou připravované v parní troubě. K trendům v české kuchyni již patří a bude stále více patřit vaření v páře. Díky tomuto postupu se zachovává více vitamínů a živin než při vaření ve vodě...
Recept z parní trouby: pstruh se šťávou z bílého vína
Časová náročnost: 35-40 minut
Suroviny na 4 porce:
4 pstruzi vcelku (á 250 g), vykuchaní
450 ml kvalitního suchého bílého vína
150 ml bílého balzamikového octa
150 ml vody
kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu
120 g mrkve nakrájené na kolečka
sůl
pepř
4 snítky petrželky
4 snítky tymiánu
1 čajová lžička kuliček černého pepře
7 hřebíčků
Na ozdobu:
75 g másla
1 chemicky neošetřený citron nakrájený na kolečka
Příslušenství:
napařovací miska s plným dnem
Příprava:
Pstruhy vložíme do napařovací misky s plným dnem, přidáme na ně bílé
víno, balzamikový ocet, vodu, kůru z citronu, mrkev, bylinky a koření a
připravujeme při teplotě 90 °C cca 12–15 minut.
Poté rozpálíme máslo v 6 lžících šťávy, polijeme jí pstruhy a ozdobíme
kolečky citronu.
Zdroj text i foto: z knihy Vaření v páře (Miele.cz)
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- OMV Česká republika a Pražská energetika prohlubují spolupráci na rozšíření infrastruktury pro ultrarychlé dobíjení elektromobilů
- Češi před odjezdem na dovolenou uklidí, ale energie neřeší. Zbytečně tak přicházejí o stovky korun
- V Plzni odstartovala stavba bytového projektu Bydlení Šumavská. Šetří náklady i přírodu
- Vodíková konference H2 HEATING – Vodík na cestě k budovám: skeptický stát a odhodlaná odborná sféra
- Povolenky pro domácnosti na burze v červnu dále zdražují, výrazně nad strop EU. Už za půldruhého roku mají zatížit i peněženky Čechů
- Elektrokotel nezatracujte. Kdy má smysl ho doplnit o tepelné čerpadlo?