Prodej pozemků poblíž Plzně umožní vznik jednoho z největších logistických parků v ČR

Konec roku 2020 se nesl ve znamení dokončení výjimečné investiční transakce, která na rozsáhlých pozemcích obklopujících dálnici D5 u Plzně umožní budoucí development jednoho z největších logistických parků v České republice. Společnost CBRE, světový lídr v oblasti komerčních realitních služeb, celý proces prodeje připravila a zajišťovala pro prodávajícího, kterým byla islandská asset management společnost Kaupthing. CBRE mimo jiné také zabezpečila audit pozemků před prodejem, územní studii budoucí výstavby a komplexní technické poradenství. Cenu transakce se zainteresované strany rozhodly nezveřejnit.  

„Tento pozemek je jeden z posledních ucelených území v České republice pro development prémiových logistických parků, a i proto jsme registrovali silný zájem ze strany investorů. Gratulujeme novému majiteli k tomu, že pozemek získal,“ komentuje Katarína Brydone, vedoucí oddělení investicCBRE. 

Velmi si vážíme podpory ze strany CBRE a jejich vedení celého procesu prodeje. Celý tým v úplynulém složitém roce tvrdě pracoval a poskytoval odborné poradenství v mnoha různých oblastech. Konečným výsledkem je velmi úspěšný prodej za vynikající cenu,” uzavírá Rupert Horrocks, Managing Director společnosti Kaupthing ehf.

Pozemky o celkové ploše více než 1 371 000 m2 se nacházejí u dálničního exitu č. 93 (Nýřany) a jsou velmi snadno dostupné. Umožňují výstavbu prémiových industriálních a logistických prostor na více než 474 000 m2 a svým rozsahem jsou v rámci ČR ojedinělé.  Plzeňský region patří mezi tři nejžádanější lokality v celé ČR, zejména pro svou blízkost jak k hranicímNěmeckem, tak k hlavnímu městu Praze. Od roku 2017 bylo podle CBRE v tomto regionu pronajato více než 350 000 m2 ploch pro průmysl a logistiku.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality