Closing Bell (20. 1. 2021) – Netflix připsal 16 %, Biden přebírá otěže!

Nejširší americký index S&P 500 a technologický Nasdaq prorazily během středeční obchodní seance historická maxima, když se 46. prezidentem USA stal Joe Biden. Index S&P 500 zaznamenal 51 nových maxim za 52 týdnů a žádné nové minimum, zatímco technoglociký Nasdaq připsal 456 nových maxim a pouze 10 nových minim. Solidní výsledky společnosti Netflix odstartovaly růst i na ostatních titulech skupiny FAANG. Osm z jedenácti sektorů S&P posilovalo během odpoledního obchodování, přičemž největšími zisky připisovaly technologie a komunikační služby.

Optimismus ohledně vakcíny a sázky na plán proti pandemické pomoci v rámci demokratického Kongresu pomohly hlavním zámořským indexům v posledních několika měsících dosáhnout rekordních výšek. Větrem do plachet současného růstu se však stávají personální změny v Bílém domě. Demokrat Joe Biden dnes oficiálně složil prezidentskou přísahu do rukou předsedy amerického nejvyššího soudu Johna Robertse a stal se 46. prezidentem Spojených států. Krátce před ním se své funkce oficiálně ujala rovněž Kamala Harrisová, která je první viceprezidentkou v historii USA. Ve svém prvním projevu Biden vyzval Američany k jednotě, aby mohli společně bojovat proti výzvám, kterým čelí, včetně pandemie koronaviru, rasismu a vnitřnímu terorismu. Dow získal od nástupu Donalda Trumpa do funkce 20. ledna 2017 přibližně 57%, což je ve srovnání s 72% skokem v prvním funkčním období Obamovy administrativy.

Společnost Netflix (NFLX) oznámila ve čtvrtém čtvrtletí více placených předplatitelů, než se očekávalo. Netflix přidal 8,51 milionu placených předplatitelů a tím překonal očekávání stanovené na 6 milionech. Akcie největší streamovací služby na světě posilovaly o 16 % a během dnešní seance přidaly k tržní kapitalizaci více než 30 miliard dolarů. Společnost uvedla, že si již nebude muset půjčovat na financování svých televizních pořadů a filmů. Pod optimismem posiloval i zbytek skupiny FAANG, když kvůli blížícím se výsledkům společnosti Facebook (FB), Amazon (AMZN), Apple (AAPL) a Alphabet (GOOGL) rostly mezi 2 až 5%. Lidé se vrací zpět k technologiím a dívají se na ně jako na součást trhu, která si dokáže vést dobře, ať už covid-19 zůstane problémem, nebo bude nakonec odsunut stranou.

Bank of New York Mellon (BK) ve čtvrtém čtvrtletí vykázala lepší než očekávané výsledky a přesto propadla po zveřejnění výsledků o 7 %, čímž srazila výkonnost celého finančního sektoru. Společnost Procter & Gamble (PG) již podruhé zvýšila svoji celoroční prognózu prodejů, jelikož těží z trvalé poptávky po čisticích prostředcích vyvolanou pandemií koronaviru.

Ing. Libor Stoklásek, MBA Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality