Jaro už je za dveřmi: barevné cibuloviny na balkonech a terasách

Květiny vás povzbudí, i kdybyste nechtěli Pozor, je to ve vzduchu: jarní horečka! To znamená, že je na čase rozjasnit váš balkón nebo terasu barevnými rychlenými cibulovinami v květináčích. Je to dokonalý a rychlý způsob, jak vykouzlit senzační jarní vzhled! Jen počkejte na dobu, kdy nebude mráz.


Nemůže to být snadnější

Díky rychleným cibulkám můžete svému balkónu nebo terase v mžiku dodat jarní vizáž, a to dokonce ještě předtím, než jaro dorazí. Tyto cibulky jsou již zasazené a každou chvílí rozkvetou. A kdo říká, že jaro ještě nedorazilo? Okamžitě osvěží venkovní prostory. Když rychlené cibuloviny umístíte někam, kam na ně budete mít výhled zevnitř, poslouží vám hned dvakrát!

Barva + vůně

Prvními rychlenými cibulkami byly pravděpodobně hyacinty. Bez těchto cibulek se neobejdete ani dnes, protože jejich květy mají nádherou sladkou a kořeněnou vůni. Kombinace bílých hyacintů s bílými tulipány dodá venkovním prostorům elegantní dojem. Nebo můžete sáhnout po jednom druhu rychlených cibulovin v květináčích: tulipánech, modřencích nebo narcisech, a vytvořit barevný efekt. Některé narcisy dokonce mají krásnou, svěží jarní vůni. Sezóna rychlených cibulovin trvá od února až do konce dubna. To je spousta času na to, abyste vyzkoušeli i několik druhů!

Hlavu vzhůru!

Květiny vás povzbudí, i kdybyste nechtěli. A přesně to se stane, když si dáte ven rychlené cibuloviny. Když si rozzáříte svou terasu nebo balkón pomocí těchto veselých jarních krasavic, na každodenní starosti si ani nevzpomenete. A vy sami budete zářit úplně stejně! Inspirativní způsoby použití a péče o tyto květiny najdete na adrese www.ilsysays.com.

Tipy

  • Rychlené cibuloviny v květináčích jsou k dostání také jako místní produkty. Požádejte o rychlené cibuloviny z místní produkce a podporujte místní pěstitele.
  • Když zasadíte rychlené cibuloviny do bílých truhlíků nebo květináčů, přivedete více pozornosti na barevné květiny.
  • Rychlené cibuloviny nepotřebují moc vody, a proto jsou vhodné do závěsných květináčů, kde navíc vypadají fantasticky.

Zdroj textu a fotografií:  iBulb.org
     


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada