Vlastní bydlení si může dovolit málokdo, nízko jsou naopak nájmy v centru Prahy

Byty v České republice stále zdražují, a to nejen v lukrativních lokalitách. Nejdražší byty ke koupi jsou ale stále v Praze a nejlevnější je již delší dobu v Ústecký kraj. Díky zmraženým krátkodobým pronájmům, jsou nízké nájmy paradoxně v centru Prahy.

 


„I když jsou ceny nemovitostí v Ústeckém kraji oproti Praze nízko, jsou v této oblasti na svém maximu a stále rostou. Proto si vlastní bydlení rozhodně nemůže dovolit každý,“ vysvětluje Jiří Tschiharsch z realitního portálu Bydlisnami.cz. 

Problém pořídit si vlastní bydlení pociťují hlavně samoživitelky, mladé rodiny, senioři, či studenti. „Napříč republikou mírně rostou i nájmy, ale výjimkou je například centrum Prahy, kde díky nezájmu o Airbnb jsou hezké byty k pronájmu za velmi příznivé ceny,“ doplňuje Tschiharsch. 

Realitní trh ovlivňuje právě omezený turistický ruch a hlad investorů po jakýchkoliv nemovitostech. Naděje na snížení cen nemovitostí je v dohledné době mizivá. Při hodně optimistické prognóze budou ceny růst velmi pomalu nebo dokonce stagnovat.

B3 Technology

Společnost B3 Technology, s. r. o. vznikla jako mateřská společnost skupiny firem cílící převážně na realitní trh. Core byznysem je on-line marketing v realitním sektoru. Ve struktuře firem vznikají nové start-upy zaměřené na e-commerce a PR.

Společnost se též profiluje jako venture kapitálová, investující do dalších startupových společností. Pro své klienty zajišťuje i odborné poradenství a mentoring.

Více informaci na: www.b3technology.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika